3,9 ° C. Temperaturen hos Orlice och världsmästaren roste tänderna

“Det är definitivt som poolen, men jag är nöjd”, sa tjugo konkurrent SCPA Pardubice, som vid turneringar över Chocen började femte.

Tidigare, men eftersom juniorer och juniorer för att mäta sina styrkor maximal pětistovce. Nu hade hon en premiär vid ett ögonkast. I motsats till ursprungliga planerna hade bara flöt nedströms, och inte på den så kallade revolution.

“Det ändrar enligt det aktuella läget i vattnet. När det finns en stor ström, kan du inte tävla på svängen. Vi är inte på deras prestanda i alla fall, men även för goda simmare är det inte lätt då till kretsen.Därför valdes det här spåret, säger Nováková, världsmästare i vinterbadning 2015 från Murmansk, Ryssland.

Hon tog den längsta ledningen, tillsammans med världsmästaren Magda Okurkova i Brno. Men det var inte för att hon ville få ett kallt “bad” så snart som möjligt.

“Vi valde inte numren vi tilldelades. Paren är baserade på prestanda för att hålla reda på konkurrenterna eller att dra varandra, så de faller inte ensamma, “förklarade Nováková, för vilken Okurka svängde tätt. Målet var dock bara två sekunder från varandra. Prestationen var lite mer än nio minuter före Nováček till andra platsen, som följdes av en vecka gammal Star of Hradec Králové.Det var mycket ovanligt om triumfen när hon kämpade länge med rivalerna i en stark grupp med tre medlemmar. På ett längre milspår översvämmade samma gång som Lenka Štěrbová.

“Det händer i bunten ibland. Vi gjorde en fest, “lyckades den framgångsrika simmaren och avslöja vad som var nödvändigt för att ryttaren skulle komma ut ur vattnet. “Först måste du värma upp och se till att du inte håller vinterkylan. För då ta på något trycker du fötterna och du kommer att tycka att de är helt kallt, så det är nödvändigt att upprepa det igen “, berättade Doe.

vattentemperatur på 3,9 grader Celsius anses idealisk. Luften strax över noll var inte så populär. “Jag föredrar att det är kallare än luft för andning.Men jag kan inte välja, “tillade hon, uppvärmning är den bästa drinken med varmt te.