Allardyce talar om hans sorg på att förlora Englands chefsjobb till “entrapment”

Allardyce, som lämnade för en utlandsresa med sin familj, sa: “På reflektion var det en dum sak att göra. Jag försökte hjälpa någon ut som jag visste i 30 år och tyvärr var det ett fel i dom på min vägnar. Entrapment har vunnit vid detta tillfälle och jag måste acceptera det. “Han tillade:” Avtalet gjordes mycket vänligt. Jag undrade FA och alla berörda för den olyckliga situationen som jag satte mig in.Jag har ett konfidentiellt avtal, killar, jag kan inte svara på några fler frågor just nu, jag går på semester för att reflektera. “Jag skulle vilja önska Gareth [Southgate] och resten av England frågar det allra bästa. “

Frågade om England-posten skulle vara hans sista jobb i fotboll, svarade Allardyce:” Vem vet, vi ska vänta och se. “

Tidigare Allardyce hade talat med Sky Sports och lovat att han aldrig skulle vilja sluta fotboll och tala om varför han hade deltagit i mötena med reportrarna som poserar som affärsmän i fjärran östern. Han sa: “Jag kan inte uttrycka hur sorgligt jag är att förlora England jobbet.Jag vet att jag har gjort en stor missbedömning. “Facebook Twitter Pinterest Fem saker längre än Sam Allardyces tid med ansvar för England

Allardyce upprepade att han var” skadad och besviken “efter de anmärkningsvärda händelserna som började när Daily Telegraph publicerade konton för möten som visade att den då nya, nya England-tränaren förhandlade om en £ 400.000-affär med vad som skulle vara ett utomeuropeiskt företag som hoppas kunna dra nytta av Premier League-överföringar. Den tidigare Bolton och West Ham-chefen sa att han hade deltagit i dessa möten för att “göra en vän en tjänst”. Han berättade för Sky för hans diskussioner för de diskussioner han hade varit involverad i att rotera runt Scott McGarvey, en av de agenter som inledde det första mötet.Allardyce sa att “först och främst” han gick till mötena eftersom McGarvey var en person som han har känt i 20 till 30 år. Han berättade för dem att han visste att McGarvey var desperat att få ett jobb från människor som visade sig vara undercover reportrar.

Fotbollsförbundets vd, Martin Glenn, och den nyutnämnda ordföranden Greg Clarke träffade Allardyce på Wembley på måndag efter offentliggörandet av uppenbarelserna, meddelade så småningom att chefen hade gått med på att lämna med “ömsesidigt samtycke”. Allardyce kommer att ersättas för nästa fyra matcher, mot Malta, Slovenien, Skottland och Spanien, av Englands under 21-ledare, Gareth Southgate.

Under tiden hoppas den tidigare FA-ordföranden David Bernstein Allardyce inte får en ersättning.Facebook Twitter Pinterest Sam Allardyce utanför hans familjebostad i Bolton på onsdag. Foto: Dave Thompson / Getty Images Bernstein berättade BBC Radio 5: “Hubrisen av allt är extraordinärt. Det här är en man som tjänar 3 miljoner pund per år. Jag undrar om det finns ett löneavdrag eller inte – jag hoppas inte, för jag tror inte att 50 eller 60 dagars arbete ger upphov till ett lön. “

Allardyce var också filmad och gjorde oskäliga kommentarer om hans föregångaren Roy Hodgson, FA: s president, Prince William och hans bror, prins Harry, inklusive att hysa Hodgsons talhinder. “Vi använder ordet respekt” i fotboll mycket “, säger Bernstein. “Det här är oerhört respektlöst för Princes William och Harry, det var väldigt respektlöst mot en man som jag har stor respekt för, Roy Hodgson.Jag har uppriktigt sagt mycket lite sympati. “