Aberdeen flytta till en punkt av Celtic efter comeback på Partick Thistle

Efter en blank första halvlek gav mittfältaren Steven Lawless hemmalaget ledningen på timmarkeringen med en åskådare och besökarna wobbled.Scottish roundup: Billy McKay leder Dundee United i semifinalerna Läs mer

Derek McInnes sida hade passerat flera chanser att lägga Celtic under tryck denna säsong och det såg ut som att en annan skulle missa.Två huvudare på tre minuter från försvararen Andrew Considine och anfallaren Simon Church vände matchen i Aberdens tjänst och förstärkte sina titelhopp, om än de har spelat ett enda spel än Celtic.

Den ursprungliga matchen på Firhill var skjutit upp på grund av en vattendragen yta och ytan blev ombedd att motstå en annan översvämning i de tidiga stadierna.

Aberdeen blev förstärkt genom att den inflytelserika mittfältaren Jonny Hayes återvände från en hamstringskada men tog lite tid att värmas upp upp. Besökarna kom nära i den 37: e minuten när Hayes frispark i Thistle-lådan leddes av försvarare av Mark Reynolds, med kyrkan som klippte tvärstången med sitt närliggande skott.

Båda lagen gick iväg från början av andra halvleken och i den 54: e minuten slog Craig Stories drivna frispark från vänster bort från linjen av backspårande mittfältaren Sean Welsh.

p> Den resande supporten uppmanade sin sida på, men hemmalaget var lika Lyssnade och roade i glädje när Lawless, från 25 meter hamrade bollen högt över Scott Scott Brown.

Aberdeen hade nu att strida mot titelangst när de kämpade tillbaka och de blev alltmer ojämförliga.Under den 68: e minuten, efter det stora arbetet med att vidarebefordra David Amoo i Aberdeen-området, förhindrade bara en stor räddning från Brown att Mathias Pogba rubrik på en sekund för Thistle. Punkterna såg ut att glida bort från Aberdeen, men de drog sig dramatiskt när Hayes kors från vänster hamnade på bakposten där den omärkta Considine gick in från fyra meter ut.

Dons fansen gick vilda, men det var mer drama bara två minuter senare när kyrkan tittade i ett hörn från Barry Robson, som hade ersatt Storie och lämnade Thistle bedövad.

Suppleant Kris Doolan, på för Pogba, missade en stor chans för Partick Thistle att utjämna, dra ett skott från 10 meter bred, men Aberdeen höll ut för segern som sätter press på Celtic.