Agnieszka Radwanska gärna förlitar sig på en felfritt beröring och hjärnor som inte bromsas

Den mjuktalade polen skrattar. Utseende kan vara bedrägeri och hennes byggnad har inte hindrat henne från att resa till värld No3, nå Wimbledon-finalen under 2012 och vinna de prestigefyllda WTA-turneringsfinalerna i Singapore förra året. Radwanska har använt sin storlek till sin fördel och skapar en estetiskt tilltalande stil som tillåter henne att motverka den tunga träffande hon möter regelbundet.

“Jag kommer aldrig att kunna tjäna till 100mph som andra tjejer så Jag måste räkna ut andra sätt att slå de spelare, säger hon. “Jag trodde inte att jag någonsin skulle kunna bli en stor hitter. Jag går till gymmet, jobbar på min träning mycket och använder vikter, men om jag gör lite för mycket kan jag förlora lite fart eller känna eller röra. Jag försöker bli starkare, men jag kommer aldrig att se ut som andra.Min far lärde mig alltid smart tennis. “Johanna Konta:” Du ska gå igenom faser av att hata sporten “Läs mer

Radwanska kallade det en sorglig dag för tennis när Maria Sharapova avslöjade hennes misslyckade droger test för det nyligen förbjudna läkemedelsmeddelandet i mars. Den internationella tennförbundet lämnade ryskaen ett tvåårigt förbud i månaden, med domstolsdomstolen för sporten planerad att fatta en dom om Sharapovas överklagande mot längden av hennes upphävande senast den 18 juli.

“Jag” jag är inte en domare, säger Radwanska. “Vi väntade oss att [längden på förbudet]. Förbundet gör allt för att undvika den typen av situation i framtiden. Jag tror inte att det finns någon nåd här. Det är därför jag är inte förvånad över att hon har fått så mycket.Det spelar ingen roll vem du är, det är samma sak, hon tog något som hon inte borde ha.

“Testningen är slumpmässig, ibland har jag fler av dem, ibland inte, ibland efter jag vinna, ibland efter att jag förlorat. Det finns inga regler för det. Ibland före turneringen, ibland hemma, ibland ut ur turneringen. Det är bra att det är slumpmässigt och vi förväntar oss inte det. “

Radwanska insisterar på att hon aldrig har haft anledning att misstänka en motståndare mot dopning men säger:” Sporten ska vara ren. Det är så som vi alla vill ha det att vara. Tennis är en sport där du behöver mycket saker för att vinna matchen. Med något, spelar ingen roll vad, det kommer att hjälpa dig i en tre timmars match. Det är orättvist. “

Vid 5ft 8in är Radwanska inte lika liten som hon kan titta på tv.Hon är högre än två spelare i topp 10, 5ft 6in värld No5, Simona Halep, och 5ft 4 i Roberta Vinci och en tum kortare än Serena Williams. Men det är en avgörande skillnad. Enligt Women’s Tennis Association är Williams 14 kg tyngre än Radwasnka, som är den lättaste spelaren i topp 10 på 56 kg. Angelique Kerber, världen No4, är också 5ft 8in men Australian Open champion väger 68kg. 6ft världens No2 och French Open-mästare, Garbiñe Muguruza, är 22 år gammal, väger 73kg och kan dominera sporten i flera år.

I en tungviktsmiljö, heter Radwanska namncheck Belinda Bencic, Elina Svitolina och Caroline Wozniacki som spelare med cerebral spel men hennes sortiment sticker ut.Att säga att hon är ett frisk luft skulle vara orättvist för andra – det var inget monotont om Muguruzas explosiva prestanda mot Williams i Roland Garros finalen – men hon är annorlunda, chipping och laddning och attackerar nätet.

p> Ser Radwanska på nära håll, det som står mest ut är de tunna benen i matchsticket som förbättrar elasticiteten.Även om hon inte har en stor tjänst, är hennes signaturhocka sköt, hur hon handlar om en rasping-retur, hänger i en halv-volleyboll.

Radwanska, som står inför Kateryna Kozlova, världen No97, i första omgången av Wimbledon, förlorade 4-6, 7-6, 6-3 till Dominika Cibulkova i kvartfinalen i Aegon International på fredagen, men tittade på att hon absorberar Eugenie Bouchards makt och demonterar kanadensaren med några dyra handen i tredje rundan på onsdag var fascinerande. Bouchard spelade bra men kanadens huvud måste ha simat i slutet.

Medan Radwanska välkomnar komplimangerna saknas något. Hon är 27 och har inte varit i finalen i en stor slam sedan Williams slog henne i tre uppsättningar på Wimbledon för fyra år sedan.Grass är hennes favorit yta – hon vann junior titeln på SW19 2005 – och hon vill klia på den kliar som börjar mot Kozlova. “Alla utmärkelser som årets favoritspelare eller bästa skott av den månad som jag vann så många gånger, det är något som kan kompensera för att inte vinna en stor slam,” säger Radwanska. “Men det är inte detsamma.”