Ändra dina nycklar! Undrar utomlands: Finns det några skräddare i Tjeckien?

“Det är lite konstigt, en sällsynthet. När någon kallar Krejčí så blir vi mer, säger Karel Krejčí. “Rätt vid första showen på landslaget skrattade vi åt det. Jag har bara haft så många Skräddare på familjeåterförening. ”

Det här är bara gjort för läkare, far och son. Ladislav och Karel, det var en stor rivalitet för några veckor sedan utanför landslaget. Spartas första stöd, andra från posten som tränare till titeln Pilsen. “Lada, trots att hon är spartansk, har vi ett bra förhållande. Han ger mig även sin nationaljersey ibland så att jag kan få vänner.Och jag behöver inte byta namn, “skrattar Karel Krejčí.

Den klassiska av möten är att receptionisterna på hotellen förvirrar sina namn. “Och då måste vi byta nycklarna till rummen”, säger Ladislav Krejci. “Vi skrattar alltid. Snarare skulle jag förvänta mig att det kommer att finnas fyra Novaks eller Novotni i representationen, och inte Skräddare. “\ T 9: e plats. Men i det nationella fotbollslaget har de sett detsamma i världen.

“I Kazakstan frågade de mig om kvalifikation: Är du en Skräddare i Tjeckien?Uppenbarligen, om vi inte har mycket Krejci på laglistan, säger Jaroslav Dudl, teknisk chef för laget.

Teamet har varit i England sedan Euro 1996 års jubileum. Liksom Dr. Petr Krejci, vem är, med avseende på karaktär och uttryck, den mest framträdande fyren av de fyra. “Vi har det här efter storlek. Från mig efter Lada “, säger en 66-årig läkare som drogs av den tidigare fotbollschefen František Chvalovský från skidlaget 1995.

Dr. Krejčí deltog i sex vinter OS.Nu är han redo för den sjunde stora fotbollsturneringen, med sin penetrerande röst redan oskiljaktigt. “Men nu blev jag skrynklig av vad jag gjorde. Jag lugnade mig bara när jag fick reda på att de hade gett mig min unga lönecheck i föreningen “, säger Krejčí, som inte glömmer att knyta den respekterade sjukgymnern Pavel Kolář, som också är i tjeckiska expeditionen – och han har en stor kredit för att vara kapten Thomas Rosický bereddes i full styrka. “Det finns Dan Kolář plus docent Kolář. Lyckligtvis har talesman Jarda Kolář redan släppt ut ur mancafta, annars kommer Kolářová att konkurrera med oss. ”

De är i minoriteten ännu. Skräddaren kommer att ha fördelen med euron.Och mest av allt kommer säkert att se mittfältaren Ladislav Krejci: “Jag undrar vad vi ska sy i Frankrike…”