Arsenalens Jack Wilshere slår tråkigt på återgång till action för klubbens U21-spelare

Efter nästan nio månader av frustration och alltför välbekant rehabilitering har Jack Wilshere gjort sin efterlängtade återgång till Arsenal-färgerna.Mittfältaren spelade 65 minuter för klubbens under 21-tal på fredag ​​mot Newcastle United på en täppt befolkad arena, eftersom han försöker övertyga Englands chef Roy Hodgson, han är passform och tillgänglig för Euro 2016.

Utseendet i 3-1-segern var Wilshers första sedan en före säsong Emirates Cup slogs här mot Wolfsburg i den sista veckan i juli. Hans sista konkurrenskraftiga engagemang har kommit i Ljubljana med England i juni när hans två mål hjälpte landslaget till en 3-2 kvalificerad seger mot Slovenien. Aversène Wenger ryggar Jack Wilshere för att uppfylla potentialen som mittfältare närmar sig återvändan Läs mer

Han hade presenterat i fem av sidans första sex grupp E-armaturer, som fungerade i stor utsträckning och effektivt från en djupgående position och skulle ha varit en nyckelaktör för klubb och land den här säsongen hade han inte brutit fibula i hans vänstra ben på tröskeln till sidans seger mot Chelsea i Community Shield den 2 augusti.Wilshere, 24, vederbörligen genomgick operationen i mitten av september och hade ursprungligen hoppats att återfinnas i mitten av mars, har nu äntligen återvänt till fray. Arsenal’s No10 började precis framför baklinjen, tillsammans med Marcus McGuane och senare Jeff Reine-Adelaide, mot Newcastle och erbjöd bara blinkar av hans förmåga när han lät sin väg genom tävlingen, en han missade nästan på grund av en tung förkylning. Det fanns en tillfällig koppling med den livliga framåt Stephy Mavididi, som befriades av en glidregel regelbundet i början av andra perioden, för att bara missa målet som Nathan Harker drev ut för att blockera.

Men Wilshere , en sådan livewire när den passade perfekt, spelade i stor utsträckning en annan promenad än en plötslig uppbrott uppe efter klockan, medveten om att det här handlade om att vinna speltid.Utseendet för utvecklingssidan, sex dagar efter att Arsenal hade varit imponerad för att upptäcka spelaren, hade ifrågasatts av polisen utanför Londons Cafe de Paris under de små timmarna söndagsmorgon var ett första steg i vad som kunde visa sig en långvarig process innan Wilshere återvinner riktig match fitness.

När en folkmängd på 2.831 hade kommit att bevittna sin återkomst, var Wilsheres skärm ganska förmörkad av den 18-årige Daniel Crowley som visade ett fint öppningsmål efter att ha slagit en trio av Newcastle-spelare i ett rörigt straffområde. Wilshere spelade en roll i uppbyggnaden till Arsenals andra ögonblick senare genom att hitta en annan återstående senior, Tomas Rosicky.Den tjeckiska internationalen, vars säsong är begränsad till 19 minuter som ersättare med knä och lårklappar, gav Mavididi poäng men kom inte fram i andra halvleken. Han förväntas lämna klubben när hans kontrakt löper ut i sommar. De omedelbara utsikterna bör vara ljusare för Wilshere, som ersattes av Josh Dasilva halvvägs genom andra halvleken, som planerat, med sitt lag 3- 1 upp.Hodgson har offentligt försäkrat Wilshere att han kommer att ingå i hans 23-man squad för turneringen i Frankrike i sommar om han bevisar sin träning under de närmaste veckorna.

“Det handlar om mig om klassen av spelaren , Sade Englandchefen i mars, med Wilshere att klara sin önskan att vara inblandad i sitt land i sommar efter att ha presenterat sig här. “Jag är inte där än, men det var ett stort steg ikväll och euron är ett mål,” sa han.