Bangladesh cricket stjärnan laddad med tortera 11-årig tjänsteman

Den bangladeshiska internationella skådespelare Shahadat Hossain har belastats med fysiskt tortera en 11-årig flicka som han och hans fru hålls som en inhemsk tjänare, i ett fall som har chockat cricket fans.

Hossain, 29, som anses vara en hjälte av många yngre Bangladesh, vänder mot avgifter som bär en potentiell 14 år i fängelse, plus en fin, och har skjutits upp från all cricket tills vidare av Bangladesh cricket styrelse.

påstådda offer, Mahfuza Akhter, känd som Happy, hittades i september på en gata i Dhaka, Bangladesh huvudstad, med flera skador, bland annat ett brutet ben.Hon berättade utredare att hon hade arbetat för paret under ett år.

”De brukade slå mig med käppar, köksredskap, punsch mig och klia mig. Jag skulle smällde en hel del”Akhter har sagt av CNN, som bar bilder på henne svullen och blåslagen ansikte på den dagen hon blev found.Shahadat Hossain fem wickets sätta Bangladesh på Herrens styrelse | Vic Marks Läs mer

Polisen lämnat anklagelserna mot Hossain och hans fru, Nritto Shahadat, till Dhaka storstads Magistratesdomstolen på tisdag, enligt lagstiftning för att skydda kvinnor och barn från våld i hemmet.

< p> Båda stoppade tidigare denna månad efter en kort tid i fängelse efter deras gripanden i oktober.De hade flytt från sina hem efter den inledande fallet lämnades in, vilket leder polisen att genomföra räder på platser inklusive Hossain fäderneärvda byn.

Hossain greps den 5 oktober, efter fyra veckor på flykt, när han vände sig till polisen en dag efter hans hustru greps på hennes föräldrars hus i Dhaka. Båda hölls i förvar tills domstol beviljat dem borgen.

Akhter hittades av en förbipasserande på en gata i Mirpur distriktet den 6 september, timmar efter Hossain lämnat in en polisanmälan hävdar sin tjänare hade försvunnit, enligt Bangladesh medier.Hon fördes till ett sjukhus, sedan en polisstation där hon gjorde hennes påståenden mot Hossain och hans hustru.

I en intervju med CNN, sade Akhter hon hölls inlåst i Hossain hushåll, tvingas sova i ett badrum och ges endast rester att äta, tills hon bestämde sig för att riskera ett liv på gatan snarare än att fortsätta lida inhemska träldom.

”När hembiträde kom inne i huset, öppnade hon dörren. Medan dörren var öppen, jag sprang ut ur huset ”, sade hon. ”Jag var i en hel del smärta. Medan jag gick på vägen, var folk stirrar på mig.Jag täckte mitt öga för att det blivit skadat och det var ont. “Akhter säger att hon inte vet var hennes föräldrar är och att det var hennes mormor som skickade henne till jobbet i Hossains hem, eftersom familjen Behövde pengar. Enligt en rapport från den amerikanska arbetsdepartementet i 2014 var cirka 10% av barnen mellan 5 och 14 år i arbete, varav cirka en tredjedel arbetade inom tjänster som hushållshjälp. Hossain och hans fru kommer att dyka upp i domstol den 12 januari, där de kommer att betala avgifter enligt Bangladeshs förebyggande lag för kvinnor och barn, där det föreskrivs fängelsevillkor på mellan sju och 14 år för alla som orsakar skada eller misshandel Till en kvinna eller ett barn.

Den enda Bangladeshiska bowlaren som är listad på Herrens äktenskapsbräde, har Hossain blivit något av en legend till sina hemmasupporters eftersom han representerade Bangladesh i världscupen under 19-talet.

På en rundtur i Zimbabwe i juli 2006 blev den snabba bowlaren den första Bangladeshien för att ta ett hattrick i en dags internationella och en fenomenal sex mot 27 mot Sydafrika 2008 var hans bästa Testresultatet hittills.

Men det var på Bangladeshs andra testturné i England 2010 när han hämtade fem till 98 i Englands första innings av det första testet på Lord’s, som fick honom platsen i markens hall of fame.