Basketballspelare i Kroatien har tagit försvarshål, lämnar med lektioner

Tjeckerna anlände till Kroatien utan sina största stjärnor, tränare Ronen Ginzburg saknar också Pavel Houška eller Lukáš Palyza, som hade ett planerat bröllop. Tvärtom hade Kroatien alla nominerade stöd, inklusive NBA-spelare Bojana Bogdanovic och Maria Hezonju. Hans kapten, Roko Ukič, har också utländsk erfarenhet. Tjeckerna har ändå börjat mycket bra och i första kvartalet har de tagit ett steg med rivalen, främst tack vare långdistansskytte. I synnerhet var Vojtěch Hruban framgångsrik, med 15 poäng i hälften. Skottbackarna stöddes också av Blake Schilb, som spelade för första gången som ett landslag i år.

Men i andra delen förbättrades kroatiska försvar och tjeckerna fick förlita sig på enskilda handlingar som ofta misslyckades.Motståndarnas defensiv öppnades för hemmalaget, spelade en snabb kombination upp till korgen och fick en ledning på upp till 17 poäng med en 13: 0-linje. “Croatsna kan ha skjutit oss lite, men vi saknade några skott och kom ut ur rytmen . I det ögonblicket hade vi inte tillräckligt med styrka och överfallsvapen för att gå tillbaka och försöka spela något annorlunda.I det ögonblicket var det väldigt svårt för oss att ladda ner en ledning eftersom varje korg kostade oss mycket, “Hruban letade efter orsaken till lägre poäng på tjeckiska sidan. poäng, men med sju hjälp) och utan honom lyckades tjeckerna inte komma in i andra halvan, så kroatierna ledde med 27 poäng. Det lyckades minska till 17 poäng, men de mer välskötta kroaterna tillåter inte det.

“De var från avstånd och hade hög och stark öl. Vi kunde inte bara fokusera på en. När vi drog in fick vi tre. Om vi ​​försökte spela ut, fick de bollen under korgen.De har ett mycket bra lag och de visade det idag. Jag tror att deras prestanda var några grader bättre än vad de gjorde på förra årets Eurobasket, “påminde Hruban förra årets sensationella vinst av tjecker över Kroatien 80:59.