Bauer, Samková, Ledecká … Serverings Dukla Liberec förblir stjärnor

olympisk mästare i snowboardcross Eva Samková, mästare i snowboard Ester Ledecká två gånger vinnare av Tour de Ski Lukas Bauer, den bästa tjeckiska utförsåkare Ondrej Bank världen. De har alla något gemensamt – på klubbnivå racing Dukla Liberec

Dukla Liberec med Försvarsdepartementet i ryggstöden vintersport i nästan 60 år.. Under den tiden har han producerat olympiska mästare och världsmästare. De stora namnen i det förflutna var nödvändiga hoppare Pavel Ploc och Jaroslav Sakala eller löpare kateřina neumannová.

Dukla ger idrottare betalning enligt resultat från tidigare säsonger, har staten en förbundskapten.Betydligt också deltar i beredningen direkt i Liberec eller under resor till utländska läger. “Jag kan säga att de finansierings preparat från april till december är bakom oss, och sedan åkare passera enskilda idrottsförbund”, säger huvudtränare Liberec Dukla Michael Georgiev.

När någon tävlar för armén klubb, långt därifrån inte att vara en soldat. Representanter i Dukla ledarskap som kallas.civilanställda

En riktig soldat här i dag, det finns bara en. löpare Martin Jaks, som innehar rang fänrik. “Att gå armén konkurrenter genom att erbjuda prestanda, utöver måste fylla i en tre-månaders kurs som alla vill”, förklarar chefen för Dukla. Och så måste Eva Samková efter sin seger på OS i Sotji lockbete för att motstå uniformer.

Representanter från Dukla Liberec är nu i det skede av sista förberedelserna inför den nya säsongen. Det spelar ingen topp som en VM eller OS. Men är inte detta exakt.

backhoppare väntar i januari nästa år, världsmästerskapen i skidflygning.Där kommer att tvingas avvara de bästa tjeckiska flygare Antonin Hajek, som gick i pension. “Den här säsongen kommer vi återigen lita på erfarna hoppare Janda, mogna och huvud,” sade Georgiev. Tjeckiska ledare Roman Koudelka stöds inte av armén, men inrikesministeriet.

För löpare kommer att bli höjdpunkten av en rad prestigefyllda Tour de Ski. Den han vill förbereda veteranen Lukas Bauer, som annars hade en vinterprogram är noga utvalda. Inte undra på, kommer att börja sin nittonde säsong.

En annan höjdpunkt i januari-VM i Nove Mesto. “Bauer på något sätt skulle behöva rida Tour de Ski på den högsta platsen i den nya staden, skulle vi vilja att lyckas särskilt i ett relä.Ungdomar måste kämpa för de tio bästa på VM i 23 år, “planerar en ny tränare Lukas Krejci.

nordisk kombination löser problemet innan starten av säsongen. Deras redan klämd intervall kvar tillfälligt Miro Dvorak, som behandlar mononukleos och förmodligen att förlora en hel säsong. Den enda representanten för eliten fortfarande begåvade junior Thomas Portyk.

De största grupperna är racing till Dukla Liberec representanter för nordisk skidåkning.De största pappers chanser att lyckas i den kommande säsongen, men har en ganska ensam bland snowboardåkare. Ester Ledecká och Eva Samková