BHA är övertygad om att träffa 100 miljoner pund för finansiering efter reformen av Levy

Den brittiska hästkraftsmyndigheten pekade på regeringens “klara och entydiga” åtaganden till idrottsevenemanget på onsdagen, eftersom det på ett effektivt sätt hävdade att sporten kunde få bara £ 10,4 miljoner i direkt finansiering från spelbranschen när – eller om – Levysystemet ersätts nästa år. BHA sade också att det fortfarande är säkert att det föreslagna startdatumet för den nya regimen av den 1 april 2017 kommer att uppnås trots stor rädsla för att Brexit skulle kunna fördröja processen på båda sidor av kanalen. Tony McCoy säger att han osannolikt kommer att flytta till ITV i januari Läs mer

Racing hoppas och förväntar sig att få minst 100 miljoner kronor per år i direkt finansiering från bookmakare när Levysystemet, som har återbetalat pengar till sporten från vadslagning i mer än 50 år, är slutligen avskaffas.Påståendet att det faktiskt skulle kunna vara lite mer än 10 miljoner kronor publicerades i onsdagens utgåva av Racing Post, och är hämtat från en rapport som beställts av regeringen och sammanställd av Frontier Economics, ett konsultföretag.

Omkring två dussintal kopior av rapporten skickades till viktiga industrins intressenter, inklusive ett antal bookmakers representanter, denna månad. Enligt postens rapport granskas det ett antal möjliga modeller för det nya finansieringssystemet, inklusive ett extremt fall där bokförarnas betalningar för medierättigheter – som live-sändningar av racing i spelbutiker och online – beaktas, tillsammans med deras racing sponsring program.Det skulle enligt ekonomernas åsikt lämna bara £ 10,4m att höjas direkt från vadslagning.

Levysystemet går tillbaka till legaliseringen av off-course kontantspel på 1960-talet och beslutet att ersätta Det följer att de senaste åren har skett i samband med onlinespel på offshore-platser, utöver Levy-styrelsens räckvidd.

Den årliga avgiften ger i genomsnitt mer än 100 miljoner kronor före satsningsindustrins flyttning offshore, utan att efterföljande inflation konto, och samtidigt behåller sin linje att vägra att kommentera en läckt rapport, klargjorde BHA på onsdagen att det fortfarande är säkert att målmålet på 100 miljoner pund är realistiskt.

“Vi arbetar med entydiga och upprepade regeringens åtagande att det kommer att återställa för att få ett rimligt bidrag från alla operatörer, som har gått vilse för att racing helt enkelt på grund av övergången till offshore fjärrspel, säger Will Lambe, BHA: s företagschef.

p> Hänvisar till tidtabellen För införandet av den nya finansieringsordningen, tillade Lambe: “Ersättningen av den nuvarande Levy är på väg att träda i kraft från april 2017.Arbetet inom racing är på ett avancerat stadium på olika fronter, bland annat bildandet av Racing Authority för att fördela den förbättrade finansieringen.

“Våra egna direkta diskussioner med Europeiska kommissionen har varit mycket uppmuntrande, bland annat sedan folkomröstningen , och vi har fått bekräftelse på att det här fallet har tydliga prejudikat, senast i Frankrike, och kommer att behandlas så snabbt som möjligt. “

Medan de exakta uppgifterna om gränsöverskridande rapport är konfidentiella, Rapporten föreslår att det gjorde några extrema, faktiskt nästan groteska antaganden att nå sin figur på 10,4 miljoner pund.

Dessa inkluderar en analys av högprofilerade tävlingar som ekonomerna tror skulle “fortfarande ske utan off- kursspel “och verkar ignorera den stora försörjningskedjan, inklusive tjejer, nybörjare och andra lägre klasser, som ligger till grund för de stora händelserna.Utgifter för reglerande, integritet och välfärd är bara några av de övriga väsentliga kostnader som verkar ha blivit ignorerade. Det är otänkbart att högsta racing skulle kunna överleva utan off-course-satsningsomsättning som ger pengar till systemet och eventuell förutsägelse baserad på antagandet att det kanske är en som säkert kan ignoreras.