Boll i bilen eller inte? Ibland fungerar det inte, som Slavia

“Teplices andra mål var inte att betala, för bollen var redan i lås”, betonade Miroslav Beránek tränaren. På samma sätt talade de efter roten och hans fighters.

Vad händer?

Teplice var 1 – 1 i 23: e minuten. Jakub Hora sparkade in den för att ge Štěpán Vachoušek en chans att få, men det går inte över korsningen i målvaktens armar. Det har varit en frispark.

att inte bestämas. Även om det fanns ett mellanrum mellan bollen och racketen, skulle det kunna ha varit en optisk illusion.Domare situation slutligen utsläppt och Roman Potočný gjorde sedan den andra målet Teplice.

“Bollen är ur spel om hela sin volym går över målet eller foul linjen,” citerade från reglerna för skilje kommissionens vice ordförande Miroslav Tulinger FARC. “Om bollen med någon del av dess volym sträcker sig ovanför linjen, och fortfarande är i spel.”

Även om det är upp till ramen hos Slavia sett att mellan kulan och linjen är grönt gräs, det betyder inte nödvändigtvis att det är

Bollen får inte röra eller slicka den. Det räcker om någon av dess delar ligger ovanför baren.Mål och övertrampslinjen, naturligtvis räknas som en del av kursen.

Domaren Miroslav Zelinka ingenting kunde inte se, även om det var korrekt lite innan kanten av området och trio av domare var en situation närmast.

På ett liknande Stunder måste hjälpas av assistenten, så David Hock på lördag. För honom var situationen långt mer än fyrtio meter.

“Assistenten är särskilt offside linje med vakt, men det är i den situationen på Slavia behövdes inte eftersom resultatet kan offside. Det bör därför gå vidare till mållinjen, där han bättre kunde bedöma om bollen passerat hela mållinjen.Problemet är att om det var upp till mållinjen, så att han skulle titta på målvakten täckte bollen och stubbar “, förklarar Tulinger, själv en före detta ligan domare.

Slavia skulle de flesta hjälpa mål bedömer. Men den tjeckiska ligan – i motsats till behovet av att matcha europeiska Cups – använder ett litet antal elit domare sällan

“Bara för assistenter är komplicerade situation.. De flesta är kort ögonblick när bollen rör sig runt linjen eller lämna spelområdet, och domarna brukar inte exakt idealisk position för att bedöma om hela bollen har passerat linjen. För att Slavia “, säger Tulinger.

Så Slavisa måltavla för rätt? Eller för Team Teplice vanliga mål?Att ingen nerozsoudí.

Det är tydligt identifiera den kunde bara kamera ligger precis ovanför mållinjen. Och de i den tjeckiska ligan – och oftast inte i andra europeiska tävlingar -. Inte använder

“Enligt filmen som jag såg och att vi har tillgängliga, är det inte klart avgöra om bollen out of bounds “Tulinger överens om

Han tillade:.” Ibland är det helt enkelt inte i möjligheterna att det mänskliga ögat att korrekt bedöma situationen. Om man tittar på lördagens match, gjorde varken tekniken inte fungerar på grund av att kameran var inte precis på mållinjen.När du har bara en något annorlunda vinkel på mållinjen och du är borta ens en meter, och inte uppfatta verkligheten, men en del distorsion. ”

När man tittar på förklarande video med hundra procents säkerhet kan inte säga om Vachoušek přihrával redan ut ur bilen , eller var bollen på planen.Vad tycker du?