Brian Close, yngsta testcricketer att spela för England, dör i åldrarna 84

Brian Close, fd Yorkshire slagman och yngsta cricketer för att ha spelat en test för England, har avlidit i åldern 84.

Den vänstra hander gjorde sin debut på 18 år och 149 dagar mot Nya Zeeland på Old Trafford 1949, och fortsatte med att spela 22 tester. Nära var obesegrad i sina sju matcher som kapten, ledde en sida som ingår namn som Geoff Boycott och Colin Cowdrey.Brian nära dödsruna Läs mer

Den berömda modiga slagman lagkapten också hans län till fyra länsmästerskapstitlar. Yorkshire bekräftade Close död föregående dag i ett uttalande på måndag morgon.Där stod: ”Det är med den djupaste beklagande att Yorkshire County Cricket Club meddela död Brian Close, CBE, en av Yorkshire och Englands största någonsin kaptener och en av spelets mest modiga spelare”

” Utöver sin enastående syrsakarriär förblev Brian fast besluten att Yorkshire till slutet, är ett liv medlem i klubben och president 2008-10. Han var också en populär tidigare president i Yorkshire CCC Players’ Association. Han lämnar en änka, Vivien, och en son och en dotter.”

Dennis Brian Close föddes den 24 februari 1931 i Rawdon.Resident också i byn, nära samma avstånd mellan Bradford och Leeds, var familjen ett annat av Yorkshire mest hyllade spelare -. Långsam vänster armer Hedley Verity, som förlorade sitt liv i andra världskriget

Stäng s allround idrotts talang snart fick upp ögonen för de yrkesverksamma, inte bara på Yorkshire, utan också på Leeds United, som han skulle göra sex framträdanden som en framåt – poäng två gånger – och två gånger mer för Bradford City. Han spelade också en gång för Arsenal och vann en England Under-18 locket mot Skottland på Pittodrie.

Men det var cricket som skulle bli hans framtid, och hans liv.Close blev känd som en skådespelare som aldrig tog ett steg bakåt – om det var uppåt till styrkan i Västindien takt attack efter återkallas till testarenan vid en ålder av 45 i 1976, sätta in med kort ben eller som kapten av all-erövra Yorkshire team av 1960-talet.Facebook Twitter Pinterest Brian Close ansikten Michael Holding under England v Västindien på Old Trafford 1976

Också en off-spinner, Close gjort nästan 35.000 förstklassig körs i en karriär som sträckte sig -. Förbluffande med modern standard – 37 år, från hans lysande genombrott debutsäsong som tonåring till en slutlig utseende anges som 1986

Han lämnade notoriskt brännbara atmosfären i Yorkshire omklädningsrummet för att spela de senare åren av sin karriär med Somerset in. 1970, där han hjälpte främja framväxten av världsklass talanger som Ian Botham och Viv Richards.

Stäng, en del av de utestående Yorkshire team av 60-talet, som också presenterade Bojkott, Ray Illingworth och Fred Trueman , återvände hem till Baildon nära Bradford mer än 20 år senare att leda Yorkshire Academy laget, och även fungera som ordförande i cricket kommittén.

Stäng gjorde 22,650 körningar och fångade 967 wickets i en 21-årig stint på Yorkshire.Han spelade sin sista förstklassig match vid en ålder av 55, efterbehandling endast sex körningar kort av 35.000 karriär körs på den nivån.

Hans död, efter en kort tids sjukdom, kom bara fyra dagar efter Yorkshire förseglade deras andra på varandra följande länet mästerskapstiteln, och 32:e rakt av.