David Haye slår ut Mark de Mori i första omgången boxning comeback

Om denna kamp handlade om att göra ett uttalande, David Haye tog bara två minuter för att tvinga. Bara 125 sekunder krävdes för honom att fälla den olyckliga och hopplös Mark de Mori med en snöstorm av slag, vinna sin comeback kamp med en första omgången knockout. Trots sina primala tjut av triumf, är lite sammanhang krävs, mot handplockade, uppenbarligen sämre motstånd, bör denna uttalande ses som föga mer än Haye hosta artigt, Ting-tinging på sitt glas och tillkännage sin återkomst till tunga leden efter en frånvaro på tre och ett halvt år.Men det var allt som krävdes på en kväll när 35-årig mästare förre världen, som senast hade kämpat i juli 2012 hävdade skulder frågor som en gång hotade att kullkasta alla förhoppningar han hade om en återgång till ringen har varit lägga bakom sig.

”The axeln känns bättre än det har tidigare”, sade han. ”Jag har tillbringat två år rehabbing denna axel. Jag anser att detta nya och förbättrade versionen av mig kommer att gå på och vinna tunga mästerskap.”Hans axel verkligen verkade oförbrukade när han satte igång sin verksamhet här, riva De Mori med en verkligt straffa over direkt efter en lat waft av motståndarens näve lämnade rummet om ett varumärke Hayemaker ner i röret.Det hade följt en serie blixtsnabba kombinationer som De Mori hade inget svar och den australiska färdiga fastnat i repen med blod hälla ner hans ansikte och i behov av läkarvård. Efter att ha fått syre, var han så småningom kunna göra sin egen väg tillbaka genom fortfarande svänga dörren till hans förband room.David Haye förstör Mark de Mori i en omgång – i bilder Läs mer

På vägen till ringen , en kort resa soundtracked av McFadden & amp; Whiteheads är ingen stoppa oss nu, Haye såg inte så mycket avslappnad som genuint glada att vara hemma.Leende, nickade uppskattande och rack långsamt som han tog i sin omgivning, notera nära kapacitetsfolkmassa innan du besöker alla fyra hörnen av ringen och vifta med en gyllene handske till en offentlig som verkade hänförd av hans närvaro. Efter öppnandet klockan han var mer fokuserad och även såg en kort stund trevande innan du om och brutalt avslutat uppgiften. ”Jag verkligen inte väntade att mottagningen”, säger Haye. ”Det var inte din typiska boxning publiken fanns kvinnor, fanns barn, det var häpnadsväckande.Jag vill ge dem lite mer av dessa nätter, men förhoppningsvis den andra killen kommer att stå upp lite längre.”

toppen av sin egen lördagskväll O2 Arena räkningen han kan ha varit, men med de amerikanska tungviktare Deontay Wilder och Charles Martin redo att kämpa för WBC och IBF titlar inför publik, inklusive spännande kolleger mästaren Tyson Fury några timmar senare över Atlanten i Brooklyn, var det till synes en undercard slagsmål.En Bermondsey pojke, Haye kunde åtminstone trösta sig med den kunskap han skulle ha färre än fem miles för att resa hem och övervaka utvecklingen av hans eventuella framtida konkurrenter på television.David Haye förstöra för en kamp efter att ha slagit tristessen att vara tillbaka Läs mer

i uppbyggnaden till denna vinna, han hade förklarat dessa ”spännande tider för tungvikt divisionen”, och han behövde en imponerande prestation mot de Mori för att säkerställa hans fedora fortfarande framträdande i ringen tillsammans med de Fury , Wilder, Martin och den brittiska tunga superstar-in-väntar Anthony Joshua när det gäller framtiden lukrativa match-making.Denna vinst kunde knappast ha varit mer kraftfullt och en stadion kamp mot Joshua may vävstol i framtiden.

Det var en arena kamp, ​​med en överraskande stor folkmassa närvarande för att heja Haye som han tog sina första steg tillbaka till något som närmar sig big time. Den allmänna bafflement av många, var det också sänds okodade på Dave, en banterific TV station lättare i samband med upprepningar av en bilismen show vars tidigare presentatör Jeremy Clarkson hade uppnått mer ökänd för att kasta slag under de senaste åren än Haye.

Innan kampen, Haye hade beskrivit sin motståndare som ”en fast operatör med explosiv kraft”.Besegrade bara en gång i 33 utflykter mot noggrant alldaglig opposition hade rakade huvuden men ponny-tailed Australian skämt beskrev sig själv som ”killen som är här för att göra David Haye ser bra ut”. Uppdraget utfört, sedan. För båda fighters. Frågade när han skulle vilja slåss igen, Haye var lika eftertryck utanför ringen som han hade varit inne.

”Så snart som möjligt”, sade han. ”Jag känner mig frisk, mina händer känns bra och jag skulle helt vilja komma tillbaka i ringen under de kommande tre månaderna. Självklart skulle jag vilja ha en kamp som skulle kunna gå lite längre men jag är säker på att det finns några killar där ute som kunde motstå dessa slag.”