Den förlorade konsten att försvara: hur stil har ersatt soliditet i Sportingbet

Det finns 35 pojkar inbjudna till rättegång. De flesta har varit i klubben sedan tre eller fyra år, när de började spela fantasifulla piratspel eller racingbilsborrningar för att göra tidiga bollkoordineringsförmågor roliga. Vid det här laget känner tränarna spelarna och deras förmågor och i försök att bilda en välvårdad trupp möter de samma niggle som växer upp varje år. Mittfältare? Inga problem. Angripare? Bra. Defenders? Hmmm. Inte så enkelt. AK Miah, akademikerens chef, uppskattar att av de 35 deltagarna finns det bara två spelare Sportingbet som visar naturliga defensiva egenskaper. Övriga pojkarna bad om att spela i försvar skulle föredra att spela vidare .Det är en årlig utmaning. “Vi får knappast någon spelare som kommer över till dig och säger:” Jag är en försvarare “, förklarar Miah. “Det är svårt att lära en ung försvarare hur givande det är att få ett rent blad. Ju äldre de blir desto mer är de stolta över att försvara, men för de flesta unga finns det ingen stor attraktion för att försvara. “Euro 2016: den kompletta guiden till varje lag och varje spelare i Frankrike Läs mer

Där är en förbindelse mellan den här parkscenen och toppen i den engelska fotbollspyramiden, en modern idé att försvara som har lett till den brist som ser Roy Hodgson ut att välja endast tre centerbackar i hans EM-landsting.För all Englandchefens förtroende för Eric Diers förmåga att fylla i och spela i hjärtat av försvaret om det är Sportingbet nödvändigt, är det uppenbart att att gå in i en stor turnering med tre centrala centrala defensiva alternativ ger en hög risk.

p> Även om ålder och erfarenhet inte är allt, är det en märkbar skillnad mellan gruppen Gary Cahill, Chris Smalling, John Stones och Dier, jämfört med 10 år sedan när Rio Ferdinand, John Terry, Sol Campbell och Jamie Carragher gick till 2006 VM. Klassen 2006 hade en genomsnittlig ålder på 27,8 och cap-medelvärdet var 41. Klassen 2016 har en medelålder på 25 och ett medelvärde på 21 år.

Försvarets karaktär har förändrats radikalt i senare år.Även om avsikterna är lovvärda, och det är svårt att vara för kritisk för ett försök att skapa mer polerade bollspelare på baksidan, har det varit en avvägning. Traditionella defensiva dygder är svårare att Sportingbet komma fram än någonsin. Terry Burton, som har coachat i det professionella spelet i nästan fyra decennier och använder sin expertis som scout för Hodgson, tror inte att balansen är rätt.

“Vi har tappat bort någonting”, säger han. “Det är en realisering idag att vi inte har avrundade försvarare som kan försvara först som en prioritet – vilket fortfarande är deras främsta jobb. Vi har haft en fas i ungdomsutveckling där vi har varit enögd, bara tittar på den vackra stil som spanska har varit flagggivare av.När jag tittade på spel har jag hört många Sportingbet tränare som gör liknande observationer av försvarare. “Han kan inte leda bollen. Han markerar på fel sida. Han ser inte faran. “En tränare vill se om du kan förutse, avlyssa, rensa rutan och läsa spelet.

” Försvar är en vacker färdighet. Jag ser fortfarande en bra försvarare som ren som en bra No10. Men det måste läras. Det måste praktiseras. “För några år sedan på St George’s Park presenterade fotbollsförbundet en filosofi som heter” England DNA “, en kultur som ska understryka allt arbete med att utveckla internationell standard spelare över åldersgrupperna.Enligt sitt uppdrags uttalande: “Englands lag syftar till att dominera innehavet av att välja rätt stunder för att utveckla spelet och tränga in motståndaren.”

Från en defensiv synpunkt verkar England DNA sträva efter stil över hållfasthet. Facebook Twitter Pinterest ‘Jag ser fortfarande en bra försvarare som att Sportingbet vara lika ren som en bra No10. Men det måste läras. Det måste övas “, säger den tidigare Arsenal-akademikern Terry Burton. Foto: David Price / Arsenal FC via Getty Images

Nyligen var den tidigare Leicester City och Ipswich Town-anfallaren James Scowcroft, som tränar ungdomsfotboll, på St George’s Park som arbetar med sin Uefa A-licens.Han är oroad över att det engelska spelet har förvirrats för långt ifrån några grundläggande faktorer. “På många akademier uppmuntrar konsten att försvara inte så mycket som den en gång var”, säger han. “Det finns en mer teknisk tonvikt. Försvarare förväntas komma ut med bollen, fråga sig: “Vad kan jag göra med bollen?”

“Tanken har förändrats. Teknisk besittning är fokus. Det finns en tankegång om att försöka producera en ny fotbollskultur och konsten att försvara blir omgått. Du har inte råd att göra det eftersom det finns två sidor av fotboll – när du har bollen och när du inte har bollen. Båda är lika viktiga. En enorm del av spelet ignoreras.

“Fotbollsfotboll är mycket besittningsbaserad så att försvarare inte blir testade till vuxenfotboll.Vid den tiden är det främmande för dem, och vid den tidpunkten har de inte tid att lära. “Tony Adams och Steve Bruce gillar inte tekniskt de största spelarna i sina lag, men de var fantastiska backar. Tycker du att Tony Adams skulle spela för Arsenal idag? Vid 18 år var han Sportingbet bonus kapten Arsenal på 1980-talet. Var skulle han vara 18 år gammal idag i Arsenals system? Kanske på lån, kanske att få lite erfarenhet i de lägre ligorna eller spela i under 21-talet, vilket inte är så konkurrenskraftigt. Skulle Arsène Wenger kunna utveckla en 18-årig Tony Adams idag? ”

Den skarpa frågan filtrer sig tillbaka till gräsrotsnivåer. Sean Daly driver Focus Football, en klubb som syftar till att väcka ungdomar med de kvaliteter som ska placeras på professionella akademier.Daly var tidigare rekryteringsansvarig på Tottenham Hotspur som övervakade sex-å-12-åldersgruppen och en spejder i Chelsea ungdomsavdelning. Han observerar hur mode för en mer teknisk stil över spelareutveckling i England ser mer fysiska eller kämpande spelare i sidled.

Daly säger: “Många unga barn släpps ut som har de andra egenskaperna – villighet att ta itu med och modighet – i strävan efter en No10. “Det är väldigt svårt att göra spelarna modiga.Jag har sett några spelare släppt eftersom de inte är tekniskt städa noga hos unga åldersgrupper och människor är mer ovilliga att jobba hårdare med dem för att förbättra sin teknik jämfört med de mer begåvade spelarna. “Roy Hodgson avvisar kallar för England att vara kyniskt som lag chef för Frankrike Läs mer

En ungare med traditionella defensiva drag kommer ofta att vara förbisedda till förmån för en mer teknisk spelare som uppmanas att spela på baksidan. Det ger sina egna utmaningar.

“Du måste få ett barn att köpa in för att spela försvar. Inte många vill stå på baksidan och lägga sitt ansikte framför bollen för att stoppa ett mål, eller kan behålla koncentrationen under långa perioder utan bollen. Center-back är inte en sexig position längre.Det är komplicerat om du tittar på att planera en väg eftersom inte många barn verkligen vill spela där. ”

Vägen några år på vägen är också komplicerad. Scowcroft beklagar svårigheterna för att åldersgruppen kommer från akademisk fotboll och försöker bryta sig in i första laget på elitnivå. Han gick nyligen till Toulons under 21-turnering, som England vann, men Sportingbet uppskattar hur svårt det är för även de mest begåvade försvararna att vinna förtroende hos Premier League-chefer. “På toppen av Premier League har de bästa klubbarna internationella slagare, vissa är världsklass, så det är väldigt svårt. Det är en hög risk liga med stora belöningar.Så för att spela en 19-årig försvarare mot en centrera framsteg i världsklass är en spelare inte lätt att ta. ”

Den förändrade profilen för det vi söker efter i våra back-backs behov en annan bedömning. “England har inte dominerande försvarare i stil med en Terry Butcher eller Tony Adams men du borde aldrig sluta vara dig själv, säger Scowcroft. “England behöver också använda dessa råa kvaliteter. Ledarskap, leker med ditt hjärta på ärmen, det är viktigt i kombination med att försöka spela bollen utifrån baksidan. ”

Det kommer att samordnas för att förändra tankegången på ungdomsutvecklingsnivå. Men det är en ansträngning från vilken engelsk fotboll skulle gynna, om inte i tid för Frankrike 2016 då för framtiden.Någonstans mellan en John Stones och en Chopper Harris cruncher av ben, måste målet vara för någon defensiv mittmark.

more: Sportingbet jogos de futebol