Djokovic bows till Stepanek: Det är mitt mönster. Det visar mig hur man spelar

Båda spelas annorlunda i tennishistoria. Med en karriär långsamt loučícího Radek Stepanek historia kommer att minnas dig som den okuvlig krigare med ett varierat spel som hans tid kom in i topp tio. Djokovic, även om karriären avslutades idag, som en av de största siffrorna för vad denna sport spelas.Fortfarande är en serbisk tennisspelare klar. “Radek är min förebild, visar mig vägen”, bugade till den tjeckiska veteranen andra spelaren i världen.

Rankningen är uppdelad i lika hundra poäng, vann Djokovic sextiosju turneringar Stepanek fem bonusar en serbisk tjänat cirka 97 miljoner dollar mer. Och medan född i Karvina i trettioåtta år börjar specialisera sig mer på dubbel, hans vän var mer framgångsrika i sina tidiga trettiotalet i slutet av sin karriär är definitivt på horisonten. I likhet med till synes inte mycket, är så stark som gör dem goda vänner en obligation.Och det är kärlek och hängivenhet till tennis.

Och Štěpánkova passion för sport vit, med det i 38 år, slog även femton år yngre motståndare, är han dvanáctinásobného Grand Slam vinnare stor inspiration. “Jag älskar tennis och jag vill spela så länge som möjligt. Radek rider på mig. Det inspirerar mig att ha samma långa karriär som han gör. Jag tror att om han kunde göra det, jag kan inte rykte också, “tror Djokovic.

Det är inte bara en önskan att spela så länge som möjligt, och helst, men de båda tennisspelare tillsammans. En viktig faktor är den gemensamma humor, som alltid underhöll sig själva och sin omgivning.

Bevis?Innan förra årets Wimbledon och zatrénovali tillsammans med dåvarande Djokovičovým tränare Boris Becker. “Framför oss på banan vi utökat nätverk, låg vi hade med honom och Boris kul på gräset och säga att vi sätter på sociala nätverk, hur hårt du arbetar”, säger han skämtade Stepanek.

Den sista Australian Open tillsammans för Förändringen gick till Di Capria-biografen.De såg filmen Uppståndelsen, och Djokovic sa att han var generad i början. “Det fanns en hel del blod och en hel del kött, som för honom var inte perfekt eftersom det är vegetarian,” skrattade Stepanek.

Förra året turneringen i Toronto i ömsesidig åttonde finalen duell för att ändra underhöll fans inte bara en stor tennis, men också att efter de stora strejkerna av ömsesidigt spelas på en imaginär fiol.

det senaste mötet mellan de två stjärnorna ägde rum i den andra omgången av turneringen i Doha, där båda fighters omfamnade efter den sista bollen i nätmaskorna. “Radek är en stor inspiration för mig, kraften i hans syn på tennis uppskatta det och jag uppskattar det. Och vi pratade på nätet?Det är topphemligt “svarade med ett leende på efter matchen intervju att ifrågasätta moderator tjugonio tennisspelare.”

Hur mycket du värdesätter vänskap med världstvåan Radek Stepanek dokumenterade hans ord från förra säsongen. “Vi möter Novak på cirkel på tio år och spelat en massa strider tillsammans. Vår relation har utvecklats naturligt närmare varandra och vi även personliga angelägenheter.Det är en ära att vara så nära de bästa spelarna i världen och inte bara i tennis, men på en mänsklig nivå. ”

okuvlig fysisk och psykisk uthållighet Radek Stepanek, men förutom Djokovic under de senaste flera gånger nämnde fotbollstränare Jose Mourinho, som dubbelt Davis Cup Vinnaren gav som exempel hans tidigare supporterar i Chelsea och hans nuvarande Manchester United-plats.