Eli Manning säger att han berättade Rashad Jennings inget mål mot Cowboys

The New York Giants running back Rashad Jennings säger att han blev tillsagd att inte göra mål med sitt team på fem-yard linjen och tiden rinner ut mot Dallas Cowboys.

Jättarna höll en trepunkts bly vid den tiden och då Eli Manning kastade bort bollen snarare än att ta en säck på tredje och en ades klockan stannade låta Dallas att göra mål en touchdown med sju sekunder kvar och vinna spelet 27-26.

”på den första ner spel, fick jag höra,’Rashad, inte göra mål,’” Jennings sade på måndagen. ”På andra nedåt,’Rashad, inte göra mål.’Jag var frestad att säga:’Glöm det,’och går poäng eftersom jag kunde. Men jag ville inte vara den där killen.Men definitivt, jag blev ombedd att inte göra mål.”Är Giants beslut att inte köra redan säsongens sämsta samtal? Läs mer

Om Jennings hade gjort mål, och under förutsättning att extra punkten lyckades skulle jättarna ha lett med 10 med mindre än två minuter att spela. Jennings hade redan gjorde en gång i spelet.Jättarna beslut delvis bygger på det faktum att de trodde felaktigt Cowboys hade använt sin slutliga timeout.

Manning medgav att det hade varit hans samtal och order inte hade kommit från sidlinjen. ”Jag trodde att de hade en timeout vänster och de kan låta oss poäng för att få tillbaka bollen,” Manning sade på måndagen. ”Så jag sa Rashad, ‘Gå ner i en tum linje [att köra klockan ned] och inte score.’Tony Romo och Jason Witten kombinera för sena Cowboys vinna över Giants Läs mer

”Detta är inte kom från sidlinjen. Det var mig, och jag hade fel. Jag kan inte vara en i en sådan situation att informera en back. Det är inte mitt beslut, i det scenariot.Jag gjorde ett misstag.”

Manning tillade att hans beslut att inte ta en säck var skulden för nederlaget. ”Det var illa klocka management”, säger Manning. ”Det var definitivt ett alternativ för att ta en säck och köra 40 sekunder av klockan och ge dem kortare tid. Det är 100% på mig.”

Giants huvudtränaren Tom Coughlin tog också en del av ansvaret själv. ”Beslutet att kasta bollen på tredje ner var inte ett bra beslut”, sade han. ”Det borde ha varit en körning, om vi gjorde eller inte.”

Jennings men sade att han inte arg över beslutsfattandet. ”Jag är inte arg”, sade han. ”Vi gör detta som ett team, och vi tyckte det var bäst för oss att inte göra mål på den punkten.Naturligtvis ville jag, men det är bara fotbollsspelare i dig.”