“En form av bestraffning”: Colin Kaepernick och historia ballotering inom idrotten

Colin Kaepernick, under tiden, förblir unsigned trots en historik som vida överträffar någon av de ovan nämnda signal uppringare. Enligt Pro-Football-Reference.com, Kaepernick var över genomsnittet quarter både QB rating och justerade varv per passera försök i 2016, och han har också lagt till en stark 468 yards på 6,8 varv per bär med sin snabbhet. Spotrac, som spårar stora professionella sport kontrakt och transaktioner, analyserade Kaepernick och fann att liknande spelare hade tecknat avtal med en genomsnittlig lön på $ 14.75m och en löptid på 2,5 år. Om man tittar på de jämförbara aktörer och Kaepernick statistik över sin karriär, SpoTrac beräknad Kaepernick marknadsvärde som värd $ 14.226.196 för ett ettårskontrakt.Och ändå har det varit Mike Glennons och Brian Hoyers i världen att hitta pengar på quarter denna offseason.Colin Kaepernick sökande efter nya team drar Donald Trump uppmärksamhet Läs mer

Den huvudsakliga skillnaden är naturligtvis är att varken Glennon eller Hoyer eller någon av de andra vita quarter att teckna avtal denna offseason har uttalat sig mot orättvisor polisbrutalitet som Kaepernick gjorde med sina protester av nationalsången den gångna säsongen.Misstankar om att lagen var svartlistning Kaepernick bekräftades förra veckan när Mike Freeman, Bleacher Report ledning NFL författare, rapporterade att ungefär 70% av NFL-lag är ovilliga att skriva Kaepernick inte för att de inte tror att han kan spela, men som straff för att uttrycka hans politiska övertygelse.

“resten verkligen hatar honom och kan inte stå vad han gjorde,” en anonym AFC general manager berättade Freeman. “De vill ha något att göra med honom. De kommer inte att gå vidare. De tror visar inget intresse är en form av bestraffning.Jag tror att vissa grupper också vill använda Kaepernick som en varnande berättelse för att stoppa andra spelare i framtiden från att göra vad han gjorde. ”

Det spelar ingen roll för dem att Kaepernick har uttryckt en vilja att stå för hymnen i framtida säsonger, som källor berättade ESPN: s Adam Schefter tidigare denna månad. Kaepernick beslut att spotta i ansiktet på myndighetens förra säsongen svider för mycket att låta det gå. En verkställande Freeman talat med kallas quarter “genant att fotboll”.

Det hela bär whiffs av Craig Hodges “upplevelser i NBA 25 år sedan. Hodges var känd för att vara en Sharpshooter, en trepunkts specialist som hjälpte Michael Jordan Bulls till sina två första mästerskap i 1991 och 1992.Hodges var också trepunkts vinnare i tävlingen 1992, och ägde en lysande 42,5% märke från tre-pekar spänner över hans fyra säsonger med tjurarna. Han var frispråkig om ett antal frågor, som sträcker sig från fattigdom i det svarta samhället i Chicago till det första Gulfkriget, som han häftigt emot.

Efter Bulls vann 1992 mästerskapet, Hodges visade upp till klubbens sedvanliga Vita huset gratulations ceremoni i en fullängds dashiki med en åtta sidor långt brev avsedd för president Bush.Där stod bland annat:

“Syftet med denna not är att tala för de fattiga, indianer, hemlösa och, mest specifikt afroamerikaner, som inte har möjlighet att komma till detta stor byggnad och träffa ledare för nationen där de bor, “brevet började. “Det här brevet inte är tiggeri för något, men 300 år av fri slavarbete har lämnat den afrikanska amerikanska samhället förstöras. Det är dags för en övergripande plan för förändring. Förhoppningsvis kommer detta brev hjälpa bli ett uppsving i enandet av innerstaden ungdom och dessa frågor kommer att föras i förgrunden för den inhemska agendan. ”

Hodges skars av tjurarna som offseason, och att skulle vara hans sista NBA jobb.Under de följande åren, Hodges spelade i både internationella professionella ligan och Barnstorming ligorna i USA i arbetet med att tjäna sin väg tillbaka in i ligan, men samtalet aldrig kom. Den enda verkställande han kunde även få tillbaka sina samtal var Billy McKinney, chef för spelar personal för Seattle Supersonics. McKinney, en svart man, berättade Hodges, “bröder har familjer om du vet vad jag menar.”

NBA ägare och chefer hade sina ursäkter. “Jag har aldrig hört talas om någon konspiration som helst,” Wayne Embry, VD och COO för Cleveland Cavaliers, berättade för New York Times. “Jag är säker på att jag skulle ha om det fanns en.Och i en klass som har ca 80% svarta spelare, är det svårt att ta ut rasism. “Under tiden använde David Stern ordet” löjligt “att beskriva komplottavgifter. “Jag var även i Vita huset när Craig bar dashiki. Jag tyckte att det såg bra ut, och jag sa till honom så, “Stern berättade tiderna i en svag insats för att bevisa sin oskuld.

Hodges är det bästa exemplet på ballotering i den moderna idrottsvärlden, en värld av multi -million dollar löner, handlingsfrihet, och nyhetscykler accelererade av TV (och senare internet).Om det var en konspiration eller om lagen var helt enkelt alltför rädd eller alltför ovilliga att ta itu med de distraktioner som skulle komma med att ha en politiskt sinnade och frispråkig spelare som Hodges på deltagarlistan, effekten var densamma. Hodges karriär var i huvudsak avslutades på grund av sina politiska åsikter, och de runt ligan tog varsel. Etan Thomas, en annan politiskt frispråkig tidigare NBA-spelare, berättade Chicago Reader förra året, “Tro mig när jag säger dig, alla i ligan vet historien om Craig Hodges.När jag spelade för Wizards och jag talade ut mot det andra kriget mot Irak, skulle många människor varna mig att vara försiktig eftersom ‘du inte vill vara som Craig Hodges.’ Eller de skulle säga ‘Du såg vad som hände med Craig Hodges.”

Hodges var långt ifrån den första idrottaren att befinna sig under eld från sport etablering för sina politiska övertygelser och handlingar. John Carlos och Tommie Smith, de män kända för sin näve höjde protest vid 1968 OS, återvände till Amerika med deras rykte förstörs.Brent Musberger, som skulle gå vidare till att bli en av ESPN främsta college kommentatorer men var en kolumnist för Chicago Amerikanskt på den tiden skrev att protesten var “inte mer än en ung gest av ett par idrottsmän som borde ha vetat bättre” och kallade Smith och Carlos “ett par mörkhyade stormtrupper”. Musberger attityd återspeglade inte bara det av idrottsvärlden, men en stor del av världen i stort. Inte bara gjorde Smith och Carlos kamp för att hitta en plats i idrottsvärlden, men de hade problem att hitta någon villig att ge dem anställning av något slag.

Det borde inte komma som någon överraskning att de tävlande i fråga här är så ofta män av färg.Det finns exempel på vita män i professionell idrott som befinner sig emot ägande samt – se baseballspelare Jim Brosnan och Jim Bouton, kannor som skrev tell-alla böcker om sina upplevelser i de stora ligorna, kränker en antagen kod av tystnad i avslöja undre värld av baseball värld.

Det finns en idé i amerikanska sporter, som legendariska Oregon State fotbollstränare Dee Andros uttryckte det, att idrottare “måste vara villiga att underordna sig en större auktoritet än de själva.” Sport institutioner i USA värderas av många, särskilt de som ansvarar för deras förmåga att bygga karaktär, mögel unga pojkar i män och skapa disciplin.Om Kaepernick – eller Hodges, eller Carlos och Smith – kunde stå i opposition till myndigheten utan konsekvenser, det skulle kasta hela grunden för dessa institutioner ifrågasätts.

Det är därför Kaepernick brott – att stå upp för en sak han tror på och bli en uttalad, politiskt aktiv figur i hans samhällen – inte kan förlåtas av NFL och dess olika grupper. Inte bara är de kränkt av Kaepernick, de är rädda. De är rädda för att andra kommer att stå med honom, att kören kommer att växa starkare.De oroar sig för att andra spelare med liknande övertygelser ser Kaepernick protest och bli modig att skapa sina egna.

NFL stängs ut Colin Kaepernick som en styrkedemonstration, att deras försök att bevisa att ligan är större än någon spelare. Men om något, bevisar detta bara hur mycket makt Kaepernick och idrottare i NFL och runt om i världen verkligen har. Kanske NFL kan tysta honom nu, men Kaepernick har redan gjort en stor inverkan. Genom att protestera, genom att utnyttja sin scen, har Kaepernick NFL: s krafter som skakar i sina stövlar, och det skulle visa alla hur mycket kraftfull även en enskild idrottsman kan ha, även mot ett system så skrämmande som en Kaepernick står inför .