Extraliga i Jihlava? Det är inte klart. Jag väntar fortfarande, säger Ujčík

Medan hans spelkarriär var full av mål, inspelningar och prestationer, är han fortfarande en nykomling till tränaren. Men Jihlava-indianen Viktor Ujčík har inte bråttom, han vet att allt har sin tid.

“Jag fortsätter att lära mig nya saker. Visst, jag har fördelen av att spela hockey hela mitt liv, har upplevt en mängd olika situationer, så det är definitivt något att ta. Men det är också sant att coaching-verksamheten är väldigt annorlunda än den som spelar, säger den femtiotreddeåriga anfallaren Jihlava, Třinec, Slavia, Sparta eller Vítkovice. För tre år sedan återvände han till Dukla för att hjälpa sin moderklubb på isen, men de medicinska komplikationer som snart kom till ett slut skar bort honom.I januari 2014 slutade han som en professionell spelare.

När jag har en önskan att komma in i matcherna, gå bara för en skarp träning med Jihlava och mitt knä kommer påminna mig omedelbart varför det var vara, “Ujčík avslöjar med ett leende.

” Alla kan ropa “

Annars men det är nästan alltid på isen. Å ena sidan är han assistent till Dukla junior kvinnliga Patrika Augustas huvudtränare och arbetar också som tredje tränare i första ligan A-laget. “Unga människor är definitivt en prioritering för mig. Vi förstår Patrik oerhört och ger mig gott om utrymme för idéer. Att arbeta med honom är fantastiskt, säger han.Jag kommer alltid till en spelare och säger: Hej, du borde göra det så eller annars. Jag försöker att ge dem råd snarare än att agera som tränare, säger han. Han kan i alla fall bedöma den senaste säsongen som mycket framgångsrik. Med detta junior lag gick Ujčík in i extra-liga-avdelningen i år, och med första laget tyckte han om fyndet för att delta i den bästa hemtävlingen. Det är inte lätt att montera ett lag för att skapa en bra fungerande organism. Det var en fantastisk grupp. Och jag tror att det här året kommer att skapas nästa år. Att vi kommer att fortsätta i den riktningen och publiken i Jihlava kommer att vara lyckliga igen, “önskar den tredubblade världsmästaren.Som tränare sägs han ha ett tystare sätt att kommunicera med spelare. “Jag säger alltid att skrik kan komma från gatan. Självklart kan jag också göra det, men jag räcker bara upp min röst när jag ser någon röra runt. Annars försöker jag förklara det för spelaren, ge honom två eller tre lösningar för att göra det annorlunda, “bekräftar Ujčík, som för närvarande fullgör Top As tränarkort. Först måste arenan lösas först.Club Executive Bedrich Ščerban döljer inte det faktum att han skulle vilja få en licens från Karlovy Vary, som har ekonomiska problem.

“Min åsikt om det här är att det inte är klart. Framförallt har vi inte en vinterstadion som matchar extra liga parametrarna. Och tills vi har det, fungerar det inte. Det är nonsens att spela en extraliga någon annanstans.Jag skulle vänta, “Ujčík är tydligt.” Årets extraleague-show visade trots allt att om laget inte går bra, blir åskådarna i Horácko vinterstadion mindre.

“Vi hade ingen kontakt med tån var chanserna för framsteg inte längre, så folk bestämde sig för att rädda “påminner det stackars intresse för de senaste Ujčík-matcherna. “Det har också ökat entréavgiften, och det är därför människor här är mycket snabba,” tillägger han