Extraliga startar. Med nyheter och hopp att Jagr kommer att dyka upp i den

Så den största aspiranten för titeln är Brno. Ägare och tränare Libor Zabransky frågade om ett hat-trick som bara Vsetin lyckades i en separat liga: “Fråga mig inte något jag inte vet svaret på.”

: “Efter två titlar kan vi inte sätta små mål.” Laget behöll Martin Erat, även om det ännu inte är klart om de kommer att hoppa till lördagens mål i Chomutov. Sjefen Zábranský själv, som lockades av föreningen för representation, stannade kvar. Martin Nečas, som har lånat, har lämnat, men Peter Mueller måste ersätta honom med nästan 300 NHL-startar. Andra tips riktar sig främst till Třinec, Liberec eller Sparta.Michal Hanák, kontorets huvudsakliga bookmaker, tillägger: ”Jag anser att Pilsen är en svart häst. Även om Martin Straka måste hantera förlusten av stöd varje år, lyckas han alltid sätta ihop ett lag som spelar bättre än klubbar med högre krav på papper. ”

Nu för nyheterna. Om du letar efter hockey på tjeckisk tv på fredag ​​kommer du inte att lyckas. TV-start kommer att tillhandahållas av O2 TV Sport-kanalen, som också kommer att erbjudas av Chomutov och Brno på lördag. Hockey försvinner dock inte från CT, det kommer att fortsätta på hennes idrottsprogram på söndag och tisdag.

Reglerna är något annorlunda, även om vinnaren är den som får mer poäng. Målvecket har minskat och målvakterna får inte lägga sig pucken där de vill.Mer uppmärksamhet ägnas åt spelarnas förband så att tittarna kan se namnet taggen. Det kommer också att bli en “taktisk” försening i kastet efter en förbjuden frisläppning, när tjurarna medvetet bortskämde för att fnysa. Liberec-tränaren Filip Pesan varnar emellertid: ”Det kommer att vara en röra, men en röra som kommer att vara densamma för alla lag i den extra ligan. Jag är rädd för att varje lag kommer att koncentrera sig på huruvida motståndaren inte har en tröja undangömd. De kommer att skrika åt varandra och skriket på domarna kommer att vara mycket mer än det har varit tills nu.Om domarna kommer att bli strängare på isen, kommer tävlingsdirektören Josef Řezníček att vara lättare. Medan klubbar förra säsongen (och många upprepade gånger) fick tiotusentals blossar för tittarnas vulgära rop, är ligan nu på väg till förebyggande. Trupperna lovade att arbeta med fansen, höja dem, lära dem. Och när deras ansträngningar misslyckas helt kommer de att bli böter.

“Vi kommer inte att eliminera Vulgar från dag till dag, men kommer att försöka eliminera det gradvis,” säger Řezníček. ”Målet för framgång är tittaren. Vi kommer att göra vårt bästa för att flytta trafiken igen.

Det kommer att bli ett jobb, eftersom förra säsongen betydde rekord – det genomsnittliga besöket i ordinarie säsong var 5 455 åskådare per match.Tydligen hjälpte det vid den tiden att Karlovy Vary hade fallit, där publikens intresse under de senaste åren varit dåligt. Men nu kommer klubben tillbaka efter ett år. Men det finns ett “element” som kan förändra trafiken betydligt. Jaromir Jagr har ännu inte anslutit sig till Kladno i den första ligan på grund av skada, men om han är frisk och vill, kan han komma att komma på alternativa startar i Trinec-tröjan.

Nyligen, i en intervju med MF DNES, medgav han: ”Det är sant att vi hade en liten prat med Trinec, men det beror allt på att jag mår bra. Vad skulle jag göra om jag inte spelade värdigt i den första ligan? Det vore onödigt att trycka. ”Hur som helst, Jagr kommer alltid att vara en återhämtning för ligan.Särskilt när det är ganska framgångsrikt efter NHL-sommarsemesterna undertecknade åtta extraleage-spelare kontraktet. Å andra sidan kan engagemanget av två världsmästare från 2010, Lukáš Kašpar i Brno och Jiří Novotný under en månad i Pilsen, beskrivas som de viktigaste ankomsterna.

Ändå lockar Uwe Krupps coachning i Sparta mest uppmärksamhet i detta avseende. Den tyska Stanley Cup-vinnaren är tänkt att leda laget efter 12 år, och även om spelare som inte har träffat engelska i sin karriär har varit tvungna att lärare på sommaren, är tjeckiska ord knapande till och med Krupp.

“Jag är lite besviken.Jag hade inte mycket tid under förberedelserna, men jag lärde mig några ord varje dag. Det är bättre, men det är en lång tid.