Getingar hoppfull överhängande beslut från överförings mål Leigh Halfpenny

Wasps räknar med att upptäcka i slutet av veckan om Leigh Halfpenny kommer att gå Premier League klubben nästa säsong. Wales full-back fortsätter att överväga över vistas på på Toulon, byta till getingar eller återvänder till ett av de walesiska regionerna.Getingar chef för rugby, Dai Young har varit noga med att inte stressa den brittiska & amp; Irish Lions ”massiv beslut”, men nu räknar en snabb resolution.Japan s No8 Amanaki Mafi att gå Bath Nästa månad Läs mer

Young avslöjade också att hans kapten, James Haskell är nära att slutföra ett nytt kontrakt med getingar, sidan återvände han till år 2012 efter snäppa i Frankrike, Nya Zeeland och Japan.

”vi hoppas att vi får ett svar på Leigh Halfpenny situationen här veckan”, säger Young. ”Vi verkligen inte vet vad han gör som det står.Om man tittar på alla kommentarer från människor han pratar med, jag tror att alla är kliade sig i huvudet om det för att vara ärlig.

”Självklart att han har ett antal beslut att göra, och han tar en bit av time out för att luta sig tillbaka och göra det. Men vi förväntar oss ett beslut den här veckan. Det skulle vara fantastiskt om han bestämmer sig för att komma till Getingar, skulle det vara bra för oss både på och utanför planen, men om han inte gör det, gör han inte. Men säkert har vi inte haft någon kontakt under den senaste veckan eller så.

”Den feedback vi har haft är att han kommer att fatta ett beslut, men att han behövde lite tid bort, vilket är förståeligt.Det är en massiv beslut, jag vet att han har alternativ att bo i Frankrike, han har en chans att gå tillbaka till Wales och det finns en eller två lag i England som har visat intresse också.

”Kvalitet spelare kommer alltid att ha alternativ, så det är bara rimligt och rätt sak att göra att han har lite tid borta från allt, inte prata med någon och verkligen sitter och tänker på vilket alternativ som är bäst för honom och hans familj

”Vi skulle vara över månen om Leigh har kommit, men han har fått stora beslut att göra egentligen.”

Haskell sade nyligen att han strävar hårt för en ny Getingar affär och nu Young har avslöjat endast formaliteter kvar på färska villkor.Den tidigare Wales prop Young tippade Haskell att förbli en del av Eddie Jones nya-look England truppen till de sex nationerna.

”Vi mer eller mindre väl på vägen på det, så vi förväntar som ska sorteras mycket snabbt ”, säger Young i Haskell potential new deal. ”Det är lätt för oss. – Vi vill behålla James och han vill stanna

”Vi förväntar att ska sorteras under nästa vecka. Det är goda nyheter att han vill stanna och hjälpa oss i resan vi på att flytta denna klubb framåt.

”James har rätt inställning, han vill fortsätta att förbättra och han är hungrig att fortsätta spela för England.Jag vet att jag är partisk och jag kommer inte dölja det, men jag kan inte se många bättre alternativ för England än James ute i minut.

”Och vi glömmer att han är bara 30 så det finns ingen anledning varför han inte kunde spela fram till nästa VM. Jag tror att han är en genuin möjlighet att gå ända fram till nästa VM, så jag skulle bli mycket förvånad om han inte var i mixen verkligen.”