Glädje och sorg i Baskien. Två små nationssymboler har olika öde

Under de senaste tio åren var de tre baskiska företrädarna i ACB arton medlemsområdet normen. Hon släppte efter Gipuzko efter matchen, men efter ett år lyckades hon återvända till eliten. Nu skulle han vilja försöka samma sak i Bilbao.

Han dödades i baskiska hamnen på söndag. Två runda före basens slut är redan klart i Spanien för båda efterkommande. Förutom andalusiska Betis kommer Sevilla och Bilbao “Men in Black” också att falla.

Och de bestämde sig för sitt hem nederlag 74:78 med den närliggande Basconia. Det var i derbyen att den ledsna plikten kom ut.Avvecklas till terminalen själv, sex sekunder före slutet av den besökande Matt JANNING slå en tre till 76:73, och i detta ögonblick redan Bilbao oförmögen att reagera.

eller vad Lakovići att läget för huvudtränare förflyttas endast ett fåtal veckor, kan bänken inte göra underverk.

Bilbao bland eliten ändar efter 14 år, sju år efter hans historiska silver i ACB, sex år efter att ha deltagit i euroligovém kvartsfinal. Och fyra år efter att klubben nästan gick i konkurs och räddades endast genom domstolarna.

Nu sport hon en orsak till sorg.

Bilbao vill efterlikna sina konkurrenter från San Sebastian, men…ACB kommer att minska i två år de två klubbarna.Ett problem med pengar finns det i den baskiska fenomen konstant, permanent och varaktig.

Den ekonomiska krisen klubbar från små baskiska städer ordentligt sopas. Så småningom, torkade de upp primär finansieringskälla – bidrag från lokala banker och kreditinstitut, hypoteksinstitut och urbana och regionala kassakistor. Klubbar har gått ner med budgetar och korgen fick lära sig att göra kreativt.

Detta gällde även för Baskonia, den i särklass mest kända av de tre lokala klubbar (tjeckiska publiken är kanske ännu bättre känd under det tidigare namnet på Tau Ceramica och Caja Laboral).

I Vitoria inför en skuld på det förflutna. Många senaste budgetar har fallit på den. Spelarna kom, de blev kända och lämnade.Men till skillnad från flera italienska divisioner med Baskonia gav inte upp sina ess. Korten möjliggör start i Eurolize.

Innan denna säsong återigen variationer i truppen, euroligovou grind med Baskonia verklighet för Janis Timm, Vincent Poirier, Luke Vildozu, Patricia Garin eller Rinalds Malmanise, men vi kan tala om att stabilisera klubb. Faktiskt Jämföra med föregående period

I strider med den europeiska eliten Baskonia säsong efter misslyckade introduktionen i samband med coaching nykomlingen Pablo Prigionim ingjutit i kvarts sjunkit med titelförsvararen Fenerbahce Istanbul. 1: 3 matcher. I Spanien, Barcelona kämpar för andra plats efter kvalificeringsdelen och bara vinna i Bilbao hjälpt henne mycket.

Mer glädje Baskonia kommer att organisera euroligového Final Four i 2019.Värdan har bara en kvart miljon dollar “stad i slutet av Europa”, men också den populära och uppgraderade Fernando Buesa Arena, som regelbundet deltog av 15 504 åskådare.

“Baskonia har en riktigt trogen skara fans, och vid detta tillfälle i Vitoria väntat länge”, säger han skickade Barcelona kontoren euroligový chefen Jordi Bertomeu. “Detta förtjänade verkligen en chans, eftersom vi lever basket som få i världen.”

För en klubb ägare och president Joseana QUEREJETA Final Four kommer att vara den bästa presenten till den 60: eårsdagen sedan grunden för klubben. “Beyond denna dröm, vi jagar under flera år och nu äntligen bli verklighet”, sade han.

Sedan hösten hans män kommer att möta en svår uppgift att vinna en plats på fest basket i sin egen hall.