Häst i Jim Bästa tävlingsfixetestet testat positivt för banned drug

Missile Man, en av hästarna i mitten av en tävlingshörning vid British Horseracing Authoritys kontor i London, testade positivt för en utbredd smärtstillande efter en tävling i Towcester i december, hörde BHA: s disciplinpanel på fredagen. Paul John, en villkorlig jockey som räddade Missile Man för att slutföra 13: e 14 löpare, har redan medgett förhöret att valpen var en av två hästar som han cyklade “stopp” i december med Beordras att göra det av Jim Best, deras tränare.Som en följd av Johns upptagande har Best varit uppskattat med avsiktligt misslyckande att se till att hästarna sprang på deras fördelar.

Nyheten om Missile Man’s misslyckade doptest framkom som Graeme McPherson, som presenterar BHA: s fall , Gränsöverskridande tränarens tidigare bevis på att Missile Man var en ung hovslagare med stor potential och värd cirka £ 50.000. Som ett resultat sa Bäst att det inte hade varit meningsfullt att få hästen att bli måttlig. Jockey hävdar tränaren Jim Best beställde honom att stoppa två hästar Läs mer

McPherson avslöjade att Missile Man testat positivt för Adcortyl, En antiinflammatorisk kortikosteroid, som hade injicerats i en av hans leder av en veterinär den 2 december på grund av lameness efter en körning i Plumpton den 30 november.Adcortyl har en rekommenderad tillbakadragningsperiod på 14 dagar efter administrering, men Missile Man testades positivt efter sin lopp i Towcester den 17 december, 15 dagar senare. Testresultatet är föremål för en fortlöpande utredning.

“Du vill att panelen ska acceptera att det här var en trevlig häst, en värdefull häst, en häst med en framtid,” sa McPherson. “Du hade hästen värderad till £ 40.000 till £ 50.000. Du gör allt detta för att försöka skrapa Johns bevis på att det är nonsens, att du skulle försöka få hästen av ett lågt handikappmärke, vinna med det av ett lågt betyg och sedan sälja det i en säljare till släng det? Den här hästen hade allvarliga veterinära problem innan det gick till posten, eller hur? “

Bäst sa att hans stall har” en massa hästar med dåliga leder, dåliga knän och sakroiliska problem.I grund och botten kontrollerar veterinären det och injicerar [den gemensamma] och för många hästar är det lysande. “McPherson frågade också varför Best inte hade rapporterat Missile Manns tidigare lameness till Towcester stewards vid en förfrågan In i geldingens prestanda. “För mig var det inte ett problem,” sa Bäst. “Han hade varit ryggrande varje dag, han såg väldigt bra ut och han var i form.” Tidigare i utfrågningen sa Best att det skulle vara “upprörande” om någon i tävling trodde att han någonsin hade avsiktligt stoppat sina hästar.

“Skulle du vara med om det,” frågade McPherson, “att det finns en synhållning hos någon i tävlingar som du tidigare har stoppat hästar?”

“Nej, jag tycker att det är skandalöst, “Bäst sagt. “Jag tror att jag har haft ett bra förhållande med Sir Anthony McCoy och han har ridit våra vinnare, jag skulle inte trodde att Sir Anthony McCoy skulle vilja ha sitt namn tillsammans med någon som slutade hästar.”

Avgifterna gäller John’s rider på Missile Man och Echo Brava, även utbildad av Best, Plumpton den 14 december.John medger medvetet att han stoppar båda hästarna och säger att han var beordrad att göra det av tränaren. Johns vittnesmål till höravgiften hävdar att han på kvällen innan han skulle rida Echo Brava kallade honom till Hans kontor och beordrade honom att stoppa hästen. “Dina instruktioner var att ge hästen en stoppresa, eller hur?” McPherson sa. “Helt otåligt,” svarade bäst.

“Hoppa av ungefär fjärde,” fortsatte McPherson. “Gå bred, försök att förlora marken vid varje hinder, tröttna hästen ut, få långa hopp i, se ut som du Ändra händer, se ut som om du ger påminnelser. Du gav honom en lektion för att stoppa hästar. “

Bäst svarade:” Komplett galenskap.Kompletta lögner. “McPherson fortsatte:” Johns reaktion på det var att säga att han inte trodde du gjorde det längre, men han gick med på att göra det, eller hur?Och du varnade honom om att om förvaltarna kallade honom in efteråt, skulle han vara ensam, du skulle släppa honom i den. “Bäst svarade:” Åter, fyll i lögner. “

Bäst, vem Nekar båda anklagelserna, berättade förhörelsen att han hade varit arg på John efter sin åktur på Echo Brava.

Nästa dag blev jag irriterad med honom, säger Bäst. “Jag tänkte att han gjorde så mycket fel i den tävlingen att han måste sluta dricka och sluta leva den livsstil som han började leva.”

McPherson frågade då bäst om Johns bevis Till förhöret att han kritiserades av tränaren för att vara “för uppenbart” om att stoppa Echo Brava. “Hörsel och lögner”, säger Bäst.

Hörseln fortsätter på måndag .