Hockey Boleslav längtar efter penetration bland de bästa lagen i extra ligan

Att engagera produktiv anfallare Michal Vondrek ska vara nyckeln till genombrott. Mlada Boleslav vill återvända till de bättre lagen i hockeypolitiken, som företaget redan har tittat på, men under de senaste två åren har det sjunkit igen.

”Vaktlistan såg bra ut förra året och ser ut som i år. Men beslut fattas på isen, säger sportschefen Jaromír Látal, som återvände till Boleslavklubben under förra årets misslyckade säsong.

Mladá Boleslav kom inte till slutspelet och var tvungen att kämpa endast i gruppen för att behålla.

“Förra året var bokstavligen katastrofalt”, sa Jan Plachý, ordförande för styrelsen för Boleslavklubben. ”Lyckligtvis räddade vi oss ganska snabbt och desto mer förberedde vi oss för den här säsongen.Jag hoppas att vi kommer att spela bättre hockey nu och att det kommer att bli kul för människor, ”blyga önskningar.

En tydlig uppgift för Kýosh

Den tidigare representanten Vladimír Kýhos förblev tränaren. Han fick ett tydligt mål. Flytta med laget i den översta halvan av tabellen och gå till slutspelet. Klubben var därför tvungen att reagera snabbt på övertagningsmarknaden och lyckades engagera den slovenska representanten Gašper Krošelj.

”Det var en stor komplikation eftersom målvakterna redan togs ifrån varandra.För tillfället lyckades vi få Krošelje och hans prestationer förvånade oss i förberedelserna, ”berömde tränaren Kýhos, som också har Pavel Kantor i sin position bland polerna. Men den defensiva kolumnen Martin Plánek, vars centrala böhmer fick från Hradec Králové, kommer säkert att spela en viktig roll i den. Ärlig tillbaka har också ambitioner om representation. “Efter fem år i Hradec behövde jag en förändring för att fånga mig igen,” beskrev Plánek överföringsmotivationen. “Vi har ett bra team i Boleslav, och jag tror att vi kommer att kunna lyckas.” Klubben gjorde mål i denna riktning. Han fick Michal Vondrka, en av de största personligheterna i den extra ligan.Den produktiva anfallaren slutade kontraktet i Chomutov och Boleslav valde mellan ett antal konkurrerande erbjudanden. Vi gick först med varandra 2003, ”påminde Michal Vondrka. “Milan Antoš spelade då centra i Slavia,” utsåg han en nuvarande TV-kommentator. Hur som helst, åtminstone maktspel, bör deras samarbete vara avgörande för laget. ”Jag tror att formen kommer med början av ligan.Jag är inte orolig för det, det är viktigt att förbli positiv, ”sa Vondrka som svar på det faktum att han inte hade gjort mål i förberedelserna. Kommer det att träffas på fredag?