Hull KRs Josh Mantellato slår sen för att rädda rita med Castleford

Om det finns en lektion att lära sig från Super League varje år, är det så att du skulle vara en idiot att läsa någonting i resultaten av den första gruppen av spel.

Hantering av fel och oinspirerande Försvarar på något sätt bittert medverkat till en spännande slutsats, och ingen sida kan sätta den andra till sängs hela tiden.Castleford, som leder 16-10 med lite över en minut kvar på klockan, kommer utan tvivel att känna att det här var en poäng som släpptes i stället för en vinst, men de visade åtminstone korta glimt av det spel som cementerade dem bland Super League elit 12 månader Sedan.

Varför bestämde de sig för att slå ner ett tillfälle att döda Hull KR sent på och sparka ett släppmål är någons gissning.Det lämnade dörrarna till Rovers att slå och de vederbörligen tvungna när vingen Josh Mantellato scorade akrobatiskt i hörnet för en andra gång, med sin efterföljande omvandling från touchlinjen efter att vridaren krypade en punkt för värdarna.

“Vi var bara dumma om jag är ärlig,” sa Castleford-tränaren, Daryl Powell. “Vi hade det spelet vunnit; Det var hårt hela vägen, vi arbetade hårt, men ett par hjärnexplosioner från vissa spelare skadade oss verkligen.Vi fortsatte att begå dem bollen och de kunde äntligen utnyttja sig i hörnet. “Hull KRs hedersgäst för spelet var Erasure frontman Andy Bell; Han och klubben har skapat ett förhållande efter att KR-fansen tagit upp bandets stora slag, A Little Respect, de senaste åren på terrasserna – men i sitt första besök i klubben måste han ha undrat vad han hade låtit sig in för att Gånger i en anmärkningsvärd lågkvalitetsaffär, men den dramatiska finishen var åtminstone något för honom att njuta av.

“Vi har ifrågasättats under lågsäsong och jag trodde det var ett perfekt svar” Hull KR-tränaren Chris Chester. “Vi var väldigt fjädrande och väldigt tuffa, och jag trodde att vi hade otur att inte få de två poängen.”

När man kör regn och tornadosk vind under första halvåret var det förutsägbart få attackerande spel att förundra sig , Men Castleford slog dödläget när vingern Denny Solomona rakade bort obestridliga efter ett smart pass från Luke Gale. Hull KR kom tillbaka strax på halvtid när framsidan James Donaldson tog sig förbi – men Intervallet misslyckades med att skapa en förändring i attackerande förmögenheter för båda sidor. Luke Gale redo för press som Castleford Tigers syftar till förbättring Läs mer

Castleford hade förlorat sin kapten Michael Shenton till en allvarlig knäskada Halvvägs genom första halvleken, och hans ersättare Jake Webster, korsade för den första av två försök nio minuter efter pausen, innan Mantellato producerade sin första exceptionella finish i hörnet strax efter.

Han missade konvertering Men – liksom Gale när Webster gjorde poängen Y av spelet, jordning efter en magnifik luft i mitten av Solomona sätta upp mitten.Cas slog ner dödsmålet vid flera tillfällen men lämnade Mantellato chansen att säkra en punkt för sin sida från touchlinjen efter en annan sensationell finish – och den här gången missade han inte.