Hur Amerika letar efter sport talang. Tyst i sjätte klassen

Daron Bryden och Tyson Thornton går till sjätte klass och tills nyligen var bara ett av många unga bosatta i USA vad de verkligen älskar fotboll.

Det är nu två sjätte klass elever kommer som har officiell profil site Rivals.com, som spårar talanger i syfte att en yrkeskarriär.

med viss överdrift, är det liknar, som om de var i högkonjunktur i hockeykort också ha sina killar som är i grundskolan bara svängde till den andra etappen .

“galenskap, absolut vansinne”, sade han USA Today Trent Petrie, som är vid University of North Texas i idrottspsykologi. “Det sänder fel budskap.. Både barn och föräldrar ”

Och vad mer. Daron Tyson genom att de inte är ensamma

Den mest berömda basket planet LeBron James för Detroit radio nyligen förklarat att hans tioåriga son nu blir första erbjudandet från universiteten potentiella kandidater för sina framtida tjänster. “De borde inte rekrytera barn. Det är ganska galet, säger James. “Jag älskar att se hur min pojke spelar korgen. Men det betyder inte någonting. Vjeho ålder bör främst under sport och få nya vänner varje dag för att vara med barn som har liknande Drajv som honom. ”

Ja, LeBron äldre kommer han också befann sig snart under granskning, dess unika var uppenbart. Men det var i gymnasiet.Men med LeBron Jr har intresset accelererat – gå till fyran och väsen omkring honom började en video på YouTube visar att gener delad överflöd

“Kanske Bronn chans en gång i NBA spelet, men nu är det bara. att få honom att underhålla basket “säger stjärnan pappa

hitta nya Messi och Gretzky

att sporten är i stort sett i första hand företag, vilket är avgörande för att fånga talang så tidigt som möjligt är inget nytt. Men det är för det mesta en tonårsålder. Scouting är främst en global fotbollsaffär. Kanske Qatar Aspire fotboll Dreams projektåret “skannar” hundratusentals afrikanska pojkar, hans agenter även i Guatemala och Thailand.För stora fotbollsklubbar detta är normen

Men det var extra när under 2011 tecknat ett kontrakt med Real Madrid sju år på uppdrag av den argentinska Leonel Ángel Coira, som presenteras som “nya Messi”. den verkliga kom att konkurrera Barcelona till 11 år.

I fotboll modell mål “undrar boy” direkt till klubben, som den sedan har för avsikt att använda som en nyckelfigur i sökandet efter troféer.

I hockey tittar Kanada kollektivt vem som ska vara “The Next One”. Så kallade, säger många duktiga pojkar, som lovande karriär i stil makalös Wayna Gretzkého, med smeknamnet “The Great One”.. Just nu trycket bokstavligen från hela landet upplever utformat en av årets utkast, Connor MacDavid

Men scouting i fotboll och ishockey är en sak – och amerikanska rekrytering (ordagrann översättning är “rekrytering”) vid universitetet i något annat </P. >

I amerikansk fotboll kanske en sjätte spårning blir en norm. Som framgår av tidigare NFL-spelare Brent Williams: “Colleges rekryterar allt yngre pojkar. Om jag vill det eller inte, inte spelar en mycket stor roll ”

Min pojkvän bränna ut, säker far

För Amerika är ett universitet sport koncept.NCAA basket behöver “producera” och coach Mike Krzyzewského som två gånger ledde USA till OS-triumf.

I amerikansk fotboll är big business, hemsidor med fokus på begåvade unga människor kan tjäna bra. Rivals.com nu få kännedom – de är ju de som är i sökaren och två sjätte väghyvlar

Men det är inte bara det.. Accelererar hela världen, är sport hårt och lönsam verksamhet som syftar till att maximera vinsten. Ju tidigare du hittar framtidens stjärna desto bättre. “Systemet är drastiskt förändrats”, säger Craig Bryden, far till Daron handy. “De första erbjudandenen kommer i den åttonde, nionde klassen. Det finns det i basket, baseball, gymnastik.Fotboll endast speglar trender ”

Han inte hindrar sonens karriär -. Daron Bryden har redan dykt upp i tv-program, reklam sändes på ESPN: s kompetens. Därför har Bryden senior inga problem med att sätta sin filial i en officiell databas. “Jag är inte rädd att han ska bränna,” avvisar han riskerna. “Spela NFL är Daronův lång dröm, extremt honom och mödor att upprätthålla bra betyg i skolan. Det är en ödmjuk barn i skolan och på lekplatsen. “För den drömmen närmare dessutom varje år familjen tillbringar ungefär två tusen dollar för camping, där Daron förbättras.

“Dra nytta av att alla inte bara barn

Denna form av social ingenjörskonst är inte utan svar.Teoretikerna och människorna kritiserar det direkt från sporten. “Det är löjligt och farligt”, varnar tränare Randy Edsall. “Vi borde stoppa dumheten i hela verksamheten, som redan ser på sextiotalet.”

C. Shurburtt, som också letar efter talang, stöder en metafor på en lutande sluttning – det är ett prejudikat som startar lavin. “För mig är det en förolämpning mot amerikansk fotboll när vi gör framtida fenomen från barn i sjätte klassen,” sa Shurburtt. “Föräldrar och alla andra som står bakom detta bör snabbt gå tillbaka.Knåda på en riktig huvudvärk. ”

En mer akademisk ändring av Mark Hyman, författare till böcker om dysfunktionella mönster i ungdomsidrotten. “Visst detta inte görs till förmån för barn”, säger han, “alla gynnar andra, men inte dem. Om å andra sidan, sport reformeras för att göra barnen själva var i centrum, inget sånt någonsin skulle dök upp. ”

Men den tidigare NFL-spelare Brent Williams, som står för” demonstration “för pojkar från sjätte till åttonde klass vi motsätter “Jag försöker bara göra det mesta professionellt samla information. Vi gör vad inte längre existerar. ”

I vilken av de två lägren är närmare sanningen, de är mycket nyfikna och Daron Bryden Tyson Thornton.Men spelet av sin karriär.

Men på grund av det faktum att gymnasiet slutade först i 2021, du måste vänta på domen.