Jablonecký stadion på Střelnice kommer att välkomna hoppet om friidrott

De 16 bästa manliga och kvinnliga lagen representerade av 400 unga idrottare från hela Tjeckien kommer att presenteras i båda åldersgrupperna. Sport cyklar till distrikts grundskolan League i år med över 16.000 studenter från 900 grundskolor.

“Flow nyckel för Republiken slutliga var tuff. Advanced honom hade bara sex vinnande lag från varje regionala finaler med flest poäng och med dem ytterligare två val i varje kategori med flest poäng oavsett var i de regionala finalen “, förklarade han president för Association of School Sports Clubs Tjeckien Vaclav Lešanovský . I årets finaler representerar Jablonec-friidrott laget av äldre barn på Arbes Primary School.För att göra det skulle upprepas en liknande triumf som 2013, när tränaren Dana Jandová tog sin församling från grundskolan Pasířská i Jablonec nad Nisou till totalsegern, men experter tids skeptiska.

“Tyvärr, till skillnad från under de föregående åren i år har vi inga starka år i någon kategori, säger växtdirektör Dana Jandova. “Den här tävlingen är ändå mycket populär bland skolbarn och tävla i det inte bara idrottare, men även fotbollsspelare, hockeyspelare eller skidåkare. Det är verkligen ett bra rekryteringsevenemang. Bekämpning och utplacering av hela laget kommer att dra många elever tillräckligt för att bli medlemmar i den atletiska divisionen.Och ofta gå och mammor som vill registrera sina barn i friidrott. ”

tidigare 46 utgåvor av Cup Radio klarat alla stora personligheter i tjeckiska friidrott. Spelare i National League finalen Sport grundskolor kommer att stödjas och beskyddare av tävlingen – den bästa atletiska representant och tjeckiska decathlete Adam Helcelet. Det var han som år 2007 var kapten Turnova Skálova Elementary School, som vann VM Radio. Střelnici på Jablonec kommer att bidra till överlämnandet Cup mest framgångsrika team och deltar i en boksignering och ta bilder med medlemmar av de deltagande lagen.

“Jag har redan deltagit finalen i South Bohemian Region Tabor.Jag minnde omedelbart minnena från perioden när jag var på Radio Cup, sade Halcelet. “Det var min favoritskollekonkurrens och högsäsongens topp, jag njöt av mycket kul med det. Jag åtnjöt kampen och insatserna från de enskilda konkurrenterna och deras lärares livsvikt. I Tábor var jag främst vinnaren av hoppet av Stephen Svoboda, som var 193 centimeter bättre än jag gjorde under sina år. Jag tror att i Jablonec kommer konkurrenterna att göra ännu bättre. “Varje idrottslag består av tolv medlemmar som kan delta i två enskilda discipliner och ett relä. På äldre elever av väntan 60 Meter, 1500/800 m, höjd, avstånd, satte skott 4 kg / 3 kg eller 4 x 60 m.Yngre elever har samma discipliner utom kors 1000/600 ma kasta bollen i stället för bollar

“Radio Cup är unik genom att den endast kommer att tävla i sex discipliner -. Kanske till skillnad från vanliga program mästerskap. där det finns tjugo discipliner. Därför våldsamt kämpar för varje punkt “, säger Dusan Molitoris, ordförande i arrangörs athletic club TJ LIAZ Jablonec nad Nisou och även ordförande i organisationskommittén. “Atmosfären i dessa tävlingar är inte extraordinära, eftersom alla deltagare hejar varandra och stödja varandra.Det är en stor ära för varje konkurrent att representera sin skola i en så stor konkurrens. ”

Om författaren | Michael Havlen, redaktör för MF DNES

Regional mutation Mladá fronta DNES – Liberecký kraj