John Booth återvänder till Formel 1 paddock i Toro Rosso roll

John Booth, den tidigare lagledaren på Manor och en av de mest populära och igenkännliga figurerna i Formel 1 de senaste åren, är att återvända till paddocken som chef för tävling för Toro Rosso.

Booth Tar upp sin nya roll med omedelbar verkan och kommer att ha på sig Toro Rosso-färgerna i Sochi för helgens ryska Grand Prix. För den 61-årige Yorkshireman är rörelsen mer än bara en återgång till sporten. Det representerar möjligheten att arbeta tillsammans med två av de mest spännande unga förarena i sporten i Max Verstappen och Carlos Sainz.Det har varit tider den här säsongen när Toro Rosso bilarna har varit snabbare än Röda tjurarna i Daniel Ricciardo och Daniil Kvyat i “seniorlaget”. Parenter av mannen dödade i Baku-kraschsamtal på F1 för att förbättra trafiksäkerheten i staden Läs mer

Booth är en vän till Toro Rosso-teamets rektor Franz Tost, som sa: “Jag har känt John i många år och jag är glad att välkomna honom till laget.

” Formel Man blir alltmer komplex, med senaste förändringar på däckfronten, bilinställningar, radiokommunikation och så vidare. Därför är det inte tillräckligt med en konkurrenskraftig bil och begåvade förare, som vi båda har.Med sin stora 1xbet betting bonus erfarenhet är jag säker på att John kommer att hjälpa laget att höja sitt spel och bli en mer effektiv kraft under en tävlingshelg. ”

Booth left Manor i slutet av förra säsongen, efter sex år med laget . Han och lagets tidigare sportsdirektör, Graeme Lowdon, kunde inte komma överens om ett sätt framåt med den nya ägaren Stephen Fitzpatrick. Sedan dess har Booth och Lowdon återförenats och arbetat med Manor Endurance Racing-laget i World Endurance Championship. Men Booth fortsätter i sin gamla roll.Hans nya jobb med Toro Rosso har tagits på konsultbasis, men med tanke på de speciella kraven i Formel 1 som kan förändras i tid.

Det är en stor ära att gå med i ett väl etablerat och konkurrenskraftigt lag Som Scuderia Toro Rosso, säger Booth. “Det är ett lag som har uppnått så mycket på relativt kort tid. Jag ser fram emot att komma igång och arbeta med Franz och laget i helgen i Sochi. “