Kapten på skylten. Jag ska vinna i Korea, säger Erat

“Han kommer vara någonstans i bagaget. Varken i Amerika eller i Tjeckien, sade den 36-årige hockeyspelaren. Även om han ser ut hans fjärde OS (man bör delta mer i historien om tjeckiska ishockey bara den legendariska Jagr) inte Erat uppleva något nytt.

För första gången på isen med fem ringar närvarande som ledare för det tjeckiska laget. För första gången kommer det inte till spelplatsen i sista minuten i utlandet NHL. “Jag säger att de är mina sista matcher.Och jag känner att i Tjeckien har levt OS “, säger 36letý anfallare, då tillsammans med Brno sidekick tyska i Prag överlämnades handske, hatt raškovku eller tvåvägsvinterjacka.

guld och vitt ludd halkade tidigt som i slutet av året, då som modell poserade för reklammaterial Czech olympiska kommittén.

Även om många av hans kollegor representations nästan oförmögen att röra sig tills den sista veckan i den slutliga domen, Erat visste att han inte skulle coacha i valet Jandače saknas. “Killar gillar att hjälpa och ge råd vad man ska ta”, sade kaptenen, vars ansikte på anslagstavlor lockas att besöka den olympiska parken.

premiär på OS Erat upplevt 12 år sedan i Turin.Även om bronzen studsade efter turneringen såg han de besvikna lagkamraterna som en show-vinnare. “Jag tittade på Stráča (Martin Straka), Džegra (Jaromír Jágra) eller Vinnie Prospal, hur de var ledsna. Jag kände inte sådana känslor, sade Erat. “Du kommer bli välsignad i tio eller femton år när du sitter med pojkarna i puben. Men med medaljen, om inte guld, kommer det alltid att vara sorg. ”

Gyllene inspiration

i Vancouver och Sochi i kvartfinalen, har Erat nu det senaste försöket att imitera olympiska triumfen 1998. “Det var en orealistisk turnering.Det är därför det har skapat så många hockeyspelare och så många pojkar som ville vara som Jagr, Freedom eller Hejduk, säger Nashville tidigare stationär. “Jag vet själv vad Nagano menade för mig. Och jag vet vad det kan göra för små barn. ”

Visst kan liknande meningar på många låta som tomma fraser. Erata är inte så. När han har tid, hemma i Třebíč ska han träna den minsta kaptenen på is.

Kombispelare från Kometa hockey perfektionisten passerar insikterna. Observationer han märkte vid OS.

I tidigare spel besökte han skridskoåkning eller konståkning. “I förra veckan tittade jag på EM och sa:” Vi lär oss sexåringar.Konståkning går till hockey och ishockey igen utnyttja andra sporter “, säger Erat. “När jag var 15 år sedan kom till NHL, alla de mätte 190 cm och vägde 110 kilo. Idag har spelarna 175 centimeter och har 70 pund. Sport vänder i en annan riktning och jag är en teknisk spelare för det precis som det. ”

Jag ser fram emot att träffa andra idrottare i OS-byn eller asiatiska köket. Innan flyger till Seoul vill ändra dagliga schema att lättare vana vid åtta timmars tidsskillnad. “Jag kan få två timmar”, säger tjeckiens veteran. “Men vem vet, vet att vänja sig vid en sådan skillnad kan ta tre eller fyra dagar.”

När samtals vänder sig till förberedelser och acklimatisering, annars gott humör Erat zakaboní något.Medan KHL har den sista duellen före olympiska helgbrottet, kommer tjeckiska ligan att stanna till 6 februari. “Det är lite olyckligt”, säger kometenstjärnan och hela extraliga. “Ryssarna förbereder sig för två veckor framåt. Jag tror att extraliga borde göra ett annorlunda beslut. ”

Den tjeckiska hockeysamten kommer att flyga i Korea i två satser den 6 och 7 februari. Erat tror att han kommer att stanna kvar i Asien fram till den sista helgen i februari. Det skulle innebära att tjeckerna kommer att spela för medalj. “Och jag ska vinna det,” säger Eratus.