Kevin Durant ansluter sig officiellt till Warriors: “Det var känslor som jag inte kunde ignorera”

En strålande Kevin Durant introducerades officiellt som en Warriors-spelare på tisdag, och det senaste tillskottet till Golden States stjärnförpackade roster medgav att han “kände mig så bekväm som jag någonsin kände” när han träffade sina nya lagkamrater för första gången.

Durant framträdde vid en presskonferens vid Warriors träningsanläggning efter att ha blivit en tvåårig kontrakt på $ 54,3m med ett spelaralternativ efter det första året och sa att han var glad över att komma igång. Kevin Durants utträde gör en Oklahoma-sorg mycket mer än basket. Läs mer

Sju-tiden All-Star sa: “När jag träffade killarna kände jag mig så bekväm som jag någonsin kände. Det var organiskt. Det var äkta. Det var riktigt. Det var känslor som jag inte kunde ignorera.

“Det har varit hektiskt. Mycket uppmärksamhet kommer med att vara i denna position [efter fri byrå].Men jag mår bra. Jag känner mig glad över detta tillfälle. “Durant, som bekräftade att han lämnade Oklahoma på måndag, kommer att vara den högst betalda spelaren på Warriors roster och tjäna mer än två gånger MVP Steph Curry, Klay Thompson och Draymond Green.

“Jag har inte fattat beslutet, men han kan börja,” tränade tränare Steve Kerr. “Det är säkert att säga att Kevin skulle passa in i vilken stil som helst.

” För att lägga till en annan kille som är så begåvad…Han är inte bara en skytt, inte bara en försvarare. Han är en basketspelare.Kombinationen av alla dessa killar tillsammans borde vara mycket roligt att titta på. “Durant talade till Hall of Famer Jerry West för att hjälpa honom att väga sitt val. “Jag vet att det är Jerry West och jag vet att han är” Logo “, och du förväntar dig en sexigare konversation, men det var mer om laget och hur jag kunde passa in och hur bra coachingpersonalen var, säger Durant.

Men Durant medgav att “tårar var skjul” efter att han informerade Oklahoma City och Russell Westbrook om att han lämnade Bay Area.

“Det kallas till Oklahoma City var det svåraste jag Jag måste göra i mitt liv. Tårar var skjul.Jag litade på min tarm, säger Durant. “Vi bor i denna superhärte serier världen där du är en skurk eller du är en superhjälte om du är i denna position, och jag vet att , och jag vet att jag inte har förändrats som en person.

“Jag behandlar inte människor annorlunda för att jag bestämde mig för att spela basket i en annan stad. Jag förstår fansen i Oklahoma City och basketfläktar runt om i världen är, antar jag, upprörd.Men som jag sa gjorde jag beslutet baserat på vad jag ville göra och hur jag kände, och det är det bästa beslutet för mig, så jag kan inte riktigt kontrollera hur du känner. “

Golden State gick 73-9 förra säsongen och satte in en ny rekord för regelbundna segrar, bara för att falla i sju matcher till Cleveland i NBA-finalen. “Vi försöker bli bättre varje dag vi vaknar” Krigare GM Bob Myers sa. “Du förväntar dig aldrig att få det här mycket bättre. Vi älskar folk som älskar att spela basket. Vi älskar högkaraktärer. Du kan inte hitta en bättre utföringsform av det än killen som sitter bredvid mig. Vi kan alla drömma. De flesta gånger drömmarna inte blir sanna. “Den 27-årige Durant hade tillbringat hela sin karriär med Oklahoma City Thunder-franchisen, som går tillbaka till sin sista säsong i Seattle.Durant har i genomsnitt 27,4 poäng per spel under de första nio åren av sin karriär.