Kieran Forans återvändande till NRL för att hänga på integritetenhetsutredning

NRL: s komplexa utredning om Kieran Foran kan fortsätta in i nästa år, med spelets styrande organ långt ifrån att rensa en väg till superstjärnans spelmakerens återgång till rugbyliga.

VD Todd Greenberg sa NRL integritetsenhetens undersökning av Foran kommer sannolikt att vara en långvarig en som liknar den som såg ut i Parramatta s lönegrader.

Fairfax Media rapporterar Forans kontrakt har en klausul i den som kräver att Foran ska rensas av integriteten enheten i december. Edudie Hayson anklagad för bigotry efter att ha kallat Fairfax-författaren en “svag homosexuell” Läs mer

Greenberg sa att han skulle vilja se Foran återvända till NRL, men visste inte när eller om det skulle kunna hända.

“Jag är som de flesta – jag vill se honom spela tillbaka i NRL.Men det var bara några månader sedan han gick ut ur spelet av personliga skäl, säger Greenberg till AAP. “Så vi måste vara mycket försiktiga när vi bedömer hur vi får honom tillbaka in i spelet och vår integritetsenhet kommer att gå igenom den processen.

“Jag lägger inte en tidsram på den och jag kommer inte att lägga en tidsram på den.” Men de kommer att hantera med honom och de kommer att ta itu med krigarena och då kommer vi att fatta några beslut när han kommer tillbaka. “

Forans förhållande till kontroversiellt spelande siffra Eddie Hayson är av stor vikt för NRL.

“Det är något annat för integritetenheten, säger Greenberg.

” Vi har varit väldigt konstanta med det här under de senaste åren.

Integritetsenheten kommer att hantera med saker i full tid.

De kommer att göra det utan en löpande kommentar och de kommer att göra det utan tidsram.När de är färdiga kommer vi att fatta beslut.

“Vi visade det med Parramatta. Folk ville ha oss att påskynda och fatta beslut.

Vid slutet av dagen gjorde vi mycket arbete och vi landade på resultat när vi hade all information framför oss.

“Att hantera Kieran Foran kommer att vara exakt detsamma.” Greg Bird berodde att träffas med integritetenheten på måndagen med avseende på hans senaste påstådda fältshändelse vid en nordlig NSW-pub .

“Jag har ingen uppdatering på det,” sade Greenberg.