Klipp, blåst och mörkad. Ändå vill Benoot vara helvete i norr

“Förra året för mig var det första så lång tävling och det var inte dåligt,” han återkallade belgiska genombrott på sin sista resultat. Sedan blev han en älskad i Belgien. När allt sitt hemland Genk i området, där det hela Flandern. Startsidan

Och så från en dag att bli en hjälte, cyklist som belgiska fans återigen tillbaka leenden på läpparna. “Detta är för mig en lite annorlunda känsla för varandra tillräckligt tryck på en massa människor kallar mig”, erkände han. “Men hittills har jag säsongen ganska framgångsrik, så förhoppningsvis kommer att fortsätta”, säger han ville innan årets början Ronde.

I början av säsongen för att avsluta tredje på den klassiska Omloop Het Nieuwsblad, där inte räcker till van Avermaeta och Sagan . På Strade Bianche avslutade han åttonde på E3 Harelbeke sjunde.Legitimt tas som en av ledarna stabil Lotto för söndag Monument.

“Jag sitter Flandern. Visst, det finns två, tre cyklister som är bättre än andra, men det är balanserad och i loppet allt kan hända. Jag kan också vinna, men det kommer att bli svårt, “han visste innan.

Även på morgonen hans team Lotto Soudal Twitter önskade henne cyklister tur.

Om de bara visste att resan på ca mest hopp kommer att sluta efter bara 120 kilometer…

fältet just närmar Wolvenbergu när en distraherad cyklist kastade bidon direkt under hjulet unga belgiska.Han befallde landet, liksom flera dussin andra.

Men medan de andra fick upp och långsamt gick tillbaka till sin cykel, Benoot tillsammans med Markus Burghardt från BMC reste till sjukhuset för undersökning.

“Han har en blåmärken vänster axel, ett djupt snitt på hans vänstra armbåge, några blåmärken över hela kroppen, men ingen fraktur,” släpptes några timmar senare på Lotto Soudal. Startsidan

en massa människor skulle falla för en sådan given, åtminstone för ett par dagar, inte som en infödd i Genk.

Även en dag senare, på måndagen satt han tillbaka en timme på cykeln.På tisdagen var det en och en halv timme och frågade också Benoot teamchef Marc Sergeant, om du kunde gå klassiska Scheldeprijs på onsdag för att säga att han kunde riktigt förbereda sig för söndagens Paris-Roubaix…

“Jag har sett en hel del grov killar, men det här är enastående, Tiesj är otroligt. Om vi ​​inte hade slutat det, det borde verkligen börja på onsdag stod. För att vara säker, kommer det definitivt att hända “, sa sergeant tisdag eftermiddag. “De måste först återhämta sig från alla blåmärken och smärta han upplever. Men som jag ser det, kommer hon att göra allt för att börja på söndag.Och detta är förståeligt, förbereder sig för dessa tävlingar tillbringat månader “, säger teamchef.

På torsdag som en ung man genomgår träning med laget mot Paris-Roubaix, på basis av vilket sannolikt kommer att avgöra om Frankrike kommer att lämna eller Sun. “Det värsta är att skador på armbågen där riktigt djupt sår. Vi städade det och slashed det, men vi kontrollerar det varje dag. Bruised arm är bättre och skrubbsår i ansiktet, händer, armar och ben läker bra. Naturligtvis är det med en sådan skada är inte lätt att rida Paris-Roubaix. På torsdag får vi se “, säger lagets läkare Servaas Bingo

Team Lotto Soudal hade redan förlorat en av sina stjärna -. Jens DeBusschere att tävla Gent-Wevelgem kotfrakturer.Monument på den franska skulle, i avsaknad Benoot tvungen att förlita sig enbart på Andre Greipel och Jürgen Roelandts.

“Men vi får se, kanske jag ska göra,” ge upp en ung krigare.