Kom ihåg: Vad hände innan Chris Froom dopingtest

Jag var då på Vuelta. Minnen, av vilka några tycktes vara irrelevant kommer nu till liv och ansluta till nya sammanhang.

Presskonferens med Froomem en ledig dag i Logrono, tre dagar före testet. Quickie. Rader av stolar för journalister är under uppbyggnad i lobbyn på hotellet. Sedan en talesman för Sky Team ger Frooma, vilket motsvarar tio minuter och det är över.

Vissa kollegor känner överbelastad, dölja hosta, som han ofta kämpat i det förflutna och i etapper. “Är du sjuk?” Hon frågar honom.

skakar på huvudet.Men han skulle vara galen om han erkände svaghet genom media.

En dag dominerar senare försökstiden och öka sin ledning.

Froomův assistent Team David Lopez hade en spansk journalist Ainara Hernandové säger: “Jag sov i rummet bredvid Chris och under natten vaknade jag henne hosta. ”

Det 17: e steget leder till Los Machucos. Hela det här ärendet är en viktig dag. Froom i slutet medger att han var tvungen att börja känna tom scen: “Jag trodde att det i dag som kommer att betala för insatsen i försökstiden.”

Klättra för Los Machucos är en ny resväg i Vuelta. Bumpad asfalt, ibland endast betongblock, förrädiska ramper, falska rovningar. “Absolut brutal”, kommenterade tävlingsledaren. Dessutom är förkylningen. Och sedan regnet.I kalla förhållanden Froom kände alltid värre.

Sex kilometer sina största rivaler attackerar och Brit dem är inte tillräckligt, är gapet ökar. För första gången i Vuelta ser jag Froom uppenbarligen lidande, Sky-teamarbetare “dra” till mål. Han står i 42 minuter bakom italienska Nibali, som totalt stannar i drygt en minut.

Froome skakar. Lag inte har sina bussar eftersom den smala vägen inte skulle komma upp, ryttare klä upp i bilar och duk tält. I den dimmiga dimen står han på scenen i en filt som väntar på en ceremoni. Det måste göras för tre passade tröjor.

Meddelandet drar igen och igen, hosta.

Presskonferensen säger då i en monotont röst: “Allt kommer att räkna.Om jag gick över fred idag skulle nästa steg avslöja mitt konto. ”

Med Sky-teambilen tar de honom från toppen av hotellet. Nej, det är inte så nära.

Och sedan…Enligt Froom version den dagen blir hans astma värre nog för att lyssna på råd från Sky-lagläkaren att ta en större dos salbutamol. En som han fortfarande skulle vara i 1000-nanogramnormen. Nästa dag, i 18: e etappen till Liéban-klostret, lever allt annat, den livliga Brit går till Nibali och leder till titeln. För denna Vuelta är det elfte gången för ett anti-dopingtest, vilket är obligatoriskt för tävlingsledaren.

Men den här gången går det inte ut.

Gjorde han ett trivsamt misstag innan han doserade?

Gjorde han det av misstag?Han eller en läkare?

Fuskade han?

Men han visste att han skulle gå tillbaka till testet…

Allting är ett lek av läkare och advokater. Han måste bara vänta på Los Machucos att lida mycket mer än 42 sekunder av förlusten.