Manchester City garanterar Guardiola pengar och älskar att bygga en dynasti

Manchester City vill att Pep Guardiola ska stanna bortom sitt treåriga kontrakt och bygga en dynasti, med klubben säker på att han kommer att gå in i den bästa arbetsmiljön i sin ledande karriär.

Men en plan är i plats ska Guardiola gå i slutet av sin första term, som börjar den 1 juli när han lämnar Bayern München för att ersätta Manuel Pellegrini. Patrick Vieira, som är ansvarig för New York City FC, Citys systerklubb, anses av hierarkin som kandidat att ta över.Synen är att han som en tidigare stadsspelare och tränare i ungdomsstrukturen förstår klubben och varumärket som attackerar fotbolls City demand.Manchester City har serverat en säsong av pap före Peps kommande | Jamie Jackson Läs mer

Guardiola avslutade sin tjänstgöring som Barcelona-tränare 2012 efter fyra år och kommer att slutföra tre säsonger i Bayern i maj. Men City tror att han kunde stanna längre vid Etihad Stadium och det är uppenbart, trots spekulationen, att det inte finns någon utklausul om staden skulle hamna i Europa League nästa säsong.

Vyn bland ledande befattningshavare i City är den Guardiola trött på politiken i Barça och att han har tvungit att strida mot liknande problem i Bayern.Vid anslutningen till Bundesliga-mästarna var Guardiola avsikten att hålla mittfältaren Toni Kroos, men tysken såldes till Real Madrid sommaren 2014, påstås mot tränarens önskemål. Guardiola riktar sig mot fyra stora sommarteckningar. Kroos, 26, kan återigen vara intresserad av honom, tillsammans med Juventus 23-årige mittfältare Paul Pogba och två 21-åriga centrala försvarare, Everton John Stones och Athletic Bilbao’s Aymeric Laporte. Katalanska är också intresserad av Bayerns Thiago Alcântara, 24, och Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan, som är mittfältare. På City Guardiola kommer vi att arbeta igen med Ferran Soriano, VD och Txiki Begiristain, sportdirektören trioen har varit tillsammans i Barcelona. Guardiola och Begiristain var tidigare lagkamrater på den katalanska klubben och är nära vänner.Begiristain har det sista samtalet om rekrytering, även om Guardiola kommer att ha stor insats, och verkställande direktören förutser inte problem med denna struktur. Trots Vincent Kompanys senaste kalvskada, den 14: e av hans åtta år på klubben, avser Begiristain att ge kaptenen ytterligare ett år för att lösa sina fitnessproblem. Även om Guardiola ville avlasta Kompany är det Begiristains beslut och just nu kommer 29-åringen att behållas. Om staden skulle få ett särskilt högt bud skulle Begiristain överväga det.Om Kompany stannar men inte kan hålla en första plats på City, är det ytterligare ett alternativ att undersöka om belgiska skulle vara med i NYCFC, men det anses inte vara osannolikt.

Jason Denayer, 20-årig -old central försvarare på lån i Galatasaray, var nyligen informerad av Begiristain kommer han att återvända till City för nästa säsong. Detta beror på osäkerheten om Kompany och Eliaquim Mangalas besvikelse. Den 25-årige kostar £ 42 miljoner sommaren 2014 men beräknas ha underpresterat och hans framtid är i tvivel. Laporte anses vara en ersättare som direkt kan spela i första laget, men Denayer skulle ge konkurrens. Nicolás Otamendi har också spelat ojämnt sedan hans 32 miljoner kronor flyttade förra sommaren men klubben skulle inte för närvarande räkna upp erbjudanden.Kevin De Bruyne, som kostar £ 55m, har visat sig vara framgångsrik och det är nöjda med hur Raheem Sterling har spelat i sin första säsong sedan en £ 49m flytta. Guardiola är angelägen om att stärka i mittfältet med Yaya Touré s framtid i tvivel. Det finns ingen fråga mellan Touré och Guardiola trots att den senare säljer Elfenbenskusten internationellt till City från Barça sommaren 2010. Men verkställande är i stor utsträckning uppsägning av Dimitri Seluk, Tourés agent. Med Pep Guardiola på väg måste alla Manchester City är nya spelare | Daniel Taylor Läs mer

Klubben anser Guardiolas status som den inkommande staden No1 ger en stor fördel när det gäller rekrytering.Det är underförstått att katalanska regelbundet tar emot samtal från företrädare för spelare i Premier League, La Liga, Bundesliga och andra inhemska ligor.

Förutom Guardiolas seriella framgång i att vinna stora troféer, har hans rekord att utveckla yngre spelare var en ytterligare anledning till att han ville ha City.

Det finns också viss förtroende för att Guardiola kommer att underteckna enbart high-end-spelare som kan göra en stor skillnad och så kommer att ge första lag tillfälle till klubbens homegrown fotbollsspelare. Inom fem år vill hierarkin ha hälften av den högre truppen som har odlats på City Football Academy.