Marika Koroibete Wallabies växlar inte motiverad av girighet – Kerevi

Wallaby Samu Kerevi har försvarat rugby-bunden vinge Marika Koroibete från anklagelser han är pengar hungrig för att beskriva sin flytt från NRL som ett “affärsbeslut”.

Koroibete kommer att spela sin sista match för Melbourne Storm i söndags NRL Grand Final innan du byter koder och går med i Melbourne Rebels, med sikte på att så småningom bli en testspelare med Wallabies. Men den 24-årige fijianska flygaren har kommit in för hård kritik efter att ha erkänt att han skulle ha föredragit att stanna med stormen hade de presenterat honom med ett bättre erbjudande. World Rugbys nolltolerans på huvudskador är inte bara en rördröm Läs mer

Kerevi, vem var också född i Fiji, tror att de kritiker inte fattar grepp om de finare “kulturella skillnaderna” som motiverar spelare från Pacific Island-länder att flytta utomlands.

“Alla har en familj.Men för oss kommer vår utökade familj in i den. Alla i samma by, det är som en större familj “, berättade Kerevi för AAP.” Därför ser du många Fijianer utomlands. Du kanske tror att de bara är där för att tjäna pengar, men de är inte, de försöker verkligen hjälpa sin familj.

“Jag vet i min familj att vi har mina farbröder och deras fruar och de lever alla tillsammans. Det finns 12 eller så av dem i Fiji som bor i ett hus.

Alla pengar jag får delas tillbaka i vår familj och hjälper till att skydda oss – om det är att köpa ett hem, en egendom eller ett land, så är det där , inte bara för mig själv.

“Jag blev inte upptagen bara av min mamma och pappa.Jag har tagits upp av min farfar, som inte ens är min egentliga farfar – han är min farfar systers man.

“För mig har jag länge ringt dem mamma och pappa. Hans barn, jag kallar dem bröder och systrar. Vi har inte den där kusinen.

För mig att ge det tillbaka till dem, är det en stor välsignelse för mig att kunna göra det. “Kereib sade Koroibete , som är i linje för att gå med i Wallabies-truppen för sin vårturné, hade all rätt att jaga sitt sanna värde på den öppna marknaden.

“Det finns många stora hundspelare i Melbourne också – de får sina pengar.Varför kan han inte? “Sa han.” Jag respekterar det – från mitt Islanders perspektiv förstår jag vad han försöker göra.

“Om du ska få ett större erbjudande från ett annat företag och du kommer inte att ta det eftersom du älskar ditt företag, det är bra på dig.

“Men du kanske inte är i samma situation som en annan person.”