Medan Miami väntar på att MLS kommer fram, gör stadens nyaste lag sitt drag

Fotboll slog slutligen ut i Miami i går kväll.

David Beckham var ingenstans att se, och ingen av hans välskötta spelarvänner var heller närvarande. Istället var det AC Milan och den italienska legenden Alessandro Nesta som tar ett centralt stadium på Ocean Bank Field i den sprawling, imponerande campus i Floridas internationella universitet.

Medan den långvariga väntar på närvaro av ett MLS-lag här i South Florida sträcker sig på och på, NASL, någonsin chancerna när det gäller att identifiera potentiella hotbed fotbollsmarknader, har gjort sitt drag. Detta var deras första någonsin hem match med Tampa Bay Rowdies kommer att gå med i festen. Varför vill San Antonio ha ett Major League Soccer-lag? Läs mer

Miami FC är Floridian med namn men drivs av italienska machismo.Nesta prowled dugouten, men delägaren Paolo Maldini deltog inte i hans fader Cesares död.

En minuts tystnad var väl observerad för den tidigare italienska tränaren, men det var så dyster som det blev . Det var verkligen inte en kväll för puristerna, men det fanns tillräckligt med roligt och grymt för att behålla konsumenterna glada.

En halvbagad Forza Miami-flagga var närvarande bakom en målen. Roma Curva Sud det var inte – men ingen roll.

Pengarna till tv-rättighetsmagneten Riccardo Silva, en annan italiensk export som träffade Maldini och Nesta medan de arbetade för AC Milans TV-kanal för över 15 år sedan, bemyndigar franchisen . Men i en sådan kulturrik stad som Miami spänner målgruppen Amerika och utöver.Det är miljontals entusiaster där, just nu.

Den colombianska popstjärnan Maluma blev utrustad före matchen och på halvtid, mycket till glädje för stora grupper av 14-åriga tjejer. <// p>

Han bad en sund folkmassa på 10156 var de var från. Mexiko, Colombia, Venezuela, Ecuador och Argentina har alla friska bråk. Och mycket squeals.

Det är dock vad Silva vill ha. Det var upphetsade barn överallt. De är framtiden för en franchise som bara börjar på den hårda resan för att försöka bli etablerad på en sportmarknad som fortfarande är mycket mättad.

Den 50-åriga baseball- eller NFL-fläkten kommer inte att transporteras magiskt till en ny sportig värld av vördnad det ögonblick som de tar in en Miami FC match.Det finns tillräckligt på plattan med Marlins och Dolphins.

Unga fans som är desperata att se lite live action snarare än att låta bli Lionel Messi på sina PlayStations kommer säkert att komma igen. </P >

“NASL är en slags subkultur”, säger Lowell Knaus, med stolt bär en arsenalskjorta tillsammans med sin son, som reste 25 mil från Fort Lauderdale för att kolla på det senaste tillskottet till Florida fotbolls-familjen.

“Fläktarna älskar spelet och det är bra för det område som ett lag i Miami börjar.”

Så vad matchar sig själv? Självklart spelade plastens yta ingen fördelar.Det är inte gynnsamt för flödande och attraktiv fotboll, men när du delar med ett fotbollslag i fotbollsskolan är det en svårighet som måste vara stomached.

“Det är en svår yta,” sade den tidigare Stoke och Tottenham mittfältare Wilson Palacios, Miamis stjärnanvändning. “Kanske kommer de att förändras om några månader.”

Nesta sida, för det mesta, verkade de mer kapabla igår kvällen.Det som såg ut som den vinnande strejken kom i första halvleken från anfallaren Dario Cvitanich, och när Honduras Palacios kom in i brottet strax efter öppnaren var hemmalaget i kontroll.

För den andra påföljande helgen sena utjämnaren nekade Nesta kväll, ersättare Georgi Hristovs sena straff gjorde det lilla men högljudda bandet av Rowdies fansen hemma lyckliga.

“Jag vill bara vinna”, berättade den legendariska före detta AC Milan och Lazio försvararen Guardian När man frågade hur livet i dugouten jämförde med en karriär som såg honom rack upp över 490 utseende för klubb och land.

Atmosfären och publiken var dock mycket tilltalande. Jag hoppas vi visade nog för att få dem att komma tillbaka. Jag är fortfarande besviken över resultatet.Vi borde ha vunnit. ”

Man kan förvänta sig Beckhams MLS-uppfattning, när det än är möjligt, för att vara glänsande i ytterligheten.

Byt Maluma för Elton John eller Jay-Z. Lägg till i Cristiano Ronaldo eller Wayne Rooney för Palacios. En ny mousserande stadion, som drar med företagseffekter, kommer att se bättre ut än en universitetsarena som fortfarande är sportskollegiumfotbollsmärkning.

Men Nesta och co spelar och bygger en framtid just nu. Det är rakt i det yttersta, slapdash ibland. Men det var en rolig natt ute för de oinitierade – och för dem som redan har spelet i sina hjärtan.

Deras dröm har börjat. Hur Beckham längtar att vara i den positionen just nu.