Phil Mickelson: “Jag är på rätt väg och träffar skott så som jag brukade”

När Mickelsons namn nämns, är det alltför ofta i samband med de sysslor som Woods slutade förgäves, snarare än för erkännande av 42 PGA Tour-segrar, varav fem är stora mästerskap. Endast åtta spelare i spelets historia har en överlägsen vinnande rekord till Mickelson. Det tog Woods senaste död för Mickelsons prestationer att bli mer brett uppskattad.Donald Trump-faktor hänger tungt över WGC: s framtid på Blue Monster Läs mer

Vid 45 fortsätter Mickelson enormt konkurrenskraftigt i sin sportens övre echelons. Överraskning vid detta scenario är ogrundat. Det skulle faktiskt inte vara något chock att se Mickelson blanda den med världens bästa på ett decenniums tid.Hans talang är verkligen så uthållig, precis som hans kämpande anda är oväldigande.

Vid WGC-Cadillac Championship, vägrar Mickelson att buga för ungdomar. En körning av fyra andra runde birdies i följd, från 5 till 8, katapulted Mickelson till nio under par och en tre-shot ledning. Den fördelen försvann senare, med tillstånd av ett tappat skott på 13 och ett tee skott i vatten på kort 15 – kombinerat med uppkomsten av Paul Casey, Bubba Watson, Adam Scott, Rory McIlroy och andra – men Mickelson är fortfarande en del av diskussionen med 36 hål att spela.

Detta borde inte vara en chock. I fem händelser den här säsongen har Mickelson gjort fyra snitt och avslutat i topp 25 tre gånger.Vid AT & T Pro-Am saknade Kalifornien en 6ft putt för att tvinga en play-off; Den enda möjligheten från sådant avstånd som han hade slösat under hela turneringen.

“Det var inte så mycket att inte vinna,” förklarade han. “Det var sökandet och frustrationen att veta att jag kunde spela och tävla på en viss nivå och inte göra det – och det var det utmanande jag fick hantera.” Men nu vet jag att Att jag är på rätt väg och jag börjar träffa skott igen med det sätt jag brukade och ännu bättre, det är det som är spännande för mig. Så det är inte frustrerande att dyka upp på en golfbana.Det är inte frustrerande om jag råkar inte vinna eller falla ett skott blyg för att jag vet att nästa vecka kommer jag att få en annan chans.

“Jag var nervös över årets första månad, hur Resultaten skulle gå. Skulle jag spela på den nivå som jag trodde att jag var redo att spela på?Och nu när jag är, nu när jag är ifred, nu när jag känner mig mycket lugnare och mer avslappnad att spela och dyka upp på golfbanan, vet jag att det är en fråga om tid.

“Det skulle Har varit bra att ha blivit seger tidigt på västkusten men jag känner bara att varje vecka kommer att ge ytterligare en möjlighet, men i det förflutna kände jag mig som en hit eller miss när jag skulle dyka upp. “

Det elementet i det okända resonerade under en 2015, där Mickelsons form dämpades, spara en andra plats på Mastersna som var överskuggad av Jordan Spieths procession.Mickelsons svar var att dela företaget med sin åtta års tränare Butch Harmon.

“Det tog mig verkligen månader i lågsäsongen, försökte få det här,” sa Mickelson. “Lyckligtvis spelade jag inte i turneringar när jag gick igenom det. Jag slutade med att slå hemska skott i några månader.

Innan jag hade varit så manipulerande genom påverkan eftersom planet hade blivit avstängt.Det är väldigt subtilt men nu, för att planet är på, måste jag göra mycket lite genom slag för att få bollen att blekna eller rita. “

Utsikterna för kombinerade manliga och kvinnliga händelser i USA har flyttat Närmare, när PGA Tour och LPGA-ekvivalenten meddelade ett strategiskt alliansavtal på fredag.

“Det här partnerskapet mellan de ledande herrarnas och kvinnornas professionella golfturer kommer att omfatta områden som schemaläggning av koordinering, gemensam Marknadsföring program, inhemsk television representation, digitala media och utforska den potentiella utvecklingen av gemensamma händelser “, läs ett uttalande.” Båda organisationerna betonar att samtidigt som alliansen stärker deras förhållande och de potentiella fördelarna med att arbeta tillsammans i dessa Olika områden är attraktiva för sportens övergripande tillväxt, det innebär ingen formell finansiell investering eller överföring av ägande eller kontroll.Båda parterna är helt separata och oberoende organisationer. “