Rotherham gör slösig Middlesbrough lider med sen vinnare

Boro, som hade vunnit tre av sina sista fyra matcher, slösat bort flera chanser i första halvleken, med David Nugent och Gastón Ramírez de skyldiga parterna och fick lämna dem när midfielern Lee Frecklington gjorde en osannolik vinnare två minuter Sean Dyche gladde sig med Andre Gray efter seger på Fulham Läs mer

Segern var Rotherhams tredje i rad och lämnar dem fortfarande i nedläggningsplatserna, en punkt bakom MK Dons på 21: e plats med höll på för de sista få minuterna med 10 män efter Greg Halford avfärdades.

Neil Warnock tror att hålla Rotherham upp skulle bli hans största prestation i fotboll med “en absolut mil”.

“Endast när du tittar på truppen och var vi var när jag kom in”, sa Warnock. “Vi är fortfarande i botten tre efter tre segrar, som visar hur långt vi var.”

“Alla vet att vi var döda och borta, vi kan fortfarande vara döda och borta men i alla fall har vi en chans. “Det är en bra seger för oss, vi måste skrapa för allt, de extra två poängen är en bonus men vi fortsatte slåss fram till slutet.”.

Aitor Karanka var också säker på var det här spelet gick förlorat för sin Middlesbrough-sida eftersom de misslyckades med att sätta Rotherham i svärdet under första halvåret. “Vi borde ha vunnit 4-0 eller 5-0 och vi har förlorade tre poäng “, sa Karanka. “Hade vi scorat skulle spelet ha varit helt annorlunda.” Men vi gjorde inte poäng och vi förlorade spelet eftersom vi inte spelade i andra halvleken hur vi behövde spela.Vi är andra i bordet, vi har en riktigt bra grupp, så jag är inte bekymrad. “Burnley’s Sean Dyche är ett annat djur när det gäller kampanjpresentation nu Läs mer

Middlesbrough (67) är fyra poäng bakom Burnley, ligastriderna som vann 3-2 på Fulham, med ett spel i handen. Brighton, som drog 0-0 hemma med Sheffield Wednesday, är två poäng längre tillbaka. Hull, slagen 4-0 av Arsenal i en femte omgången i FA Cup, är 64 poäng med två matcher över Brighton och Burnley.