Sälj eller vänta? Spartas komplicerade beslut i fallet Kadeřábek

Kadeřábek vill byta från Sparta. Vid tjugotre år har han den högsta tiden. Det är i form av mycket intresse. Och också Bundesliga klubben erbjuder stora pengar för honom. Enligt backstage information är han villig att betala omkring hundra miljoner kronor. Kadeřábek kommer förmodligen inte att ha ett högre pris.

Spelarna, speciellt försvararna som är villiga att betala en sådan summa, är inte mycket i Tjeckien. Med undantag för Kaderabek, ingen, säger Zelenka.

Men då finns det ett annat utseende. Hoffenheim skulle ha gjort tillräckligt med pengar till Kadeřáb, men Sparta har inte en lämplig ersättare för rätt försvarare. Det är därför han tvekar.

“Det var så om han hade någon redo för honom, så låt honom gå.Han är den typ av spelare som skulle verkställas i Tyskland och fortsätter att utvecklas “, säger Jiri Novotny, tidigare länge Sparta försvarare.

Kadeřábek för henne är helt avgörande spelare. Från positionen tillbaka är en av de drivande krafterna offensiv, och förbereder mål.

“Jag Sparta, är det svårt att avgöra. Hon skulle bli av med en extra spelare. Men det är också det enda som för närvarande säljbara “, säger Zelenka.

Sparta Kadeřábek vill behålla åtminstone kvalificering av Champions League. Med honom i den tredje kvalomgången mot Shakhtar, CSKA, Brygge, Ajax och Monaco var det fortfarande stark, även när chansen att träna lite.

Men Hoffenheim vill inte vänta.Dessutom är det klart att om Sparta i Champions League igen blir så Kadeřábková priset kommer att gå ner.

Och lita på kvalifikationer klubben efter elva år, slutligen passerar, är det en betydande risk med tanke på hur bra rivaler Sparta framåt.

“Jag skulle vilja att överföra till Bundesliga. Jag vet inte om det kommer ut, men det är nu mitt närmaste mål. Jag vet att för mig att inte nå Dortmund, Bayern München och Wolfsburg. Dessa är de klubbar som spelarna söker någon annanstans, inte i Sparta “säger Kadeřábek.

” Med det gick jag till de kvalifikationer oeniga Hoffenheim. Där det rörde sig nu vet jag inte. Jag har inte gjort så mycket nyligen och koncentrerat sig på ligan.Dessutom, inte mycket frågan till mig – jag vill Hoffenheim, men klubbarna måste komma överens “, säger tjeckiska landslaget

Spartan släppa spelare dröjt sig kvar sist i fallet med Josef Hušbauer.. Central mittfältare hade en livsform i den tjeckiska ligan gav arton mål och var skyttekung. Men klubben inte låta honom utomlands, till en Champions League laget inte avancera och Hušbauer skadades.

Cagliari slutligen i deras intresse uthärdat till vintern, men tog honom bara på lån, eller för mindre pengar än de skulle på Letna reste ungefär ett halvår tidigare. Hušbauer inte antas, härstammar laget från den italienska ligan och nu är det tjeckiska mittfältaren var tillbaka.

Om Sparta försäljning Kadeřábek fortfarande gick erbjuder flera alternativ för att ersätta honom.Den ryska Beja Vjačeslav Karavajev, som var värd för CSKA Moskva, deltog regelbundet i Dukla. Han var tjugo för några dagar sedan och var en av de senaste ligorna. Frågan är hur det skulle vara med hans släpp från CSKA, där han kommer tillbaka. Ondřej Čelůstka är en fri spelare, han slutade i andra ligan Nürnberg. En 25-årig försvarare med erfarenhet från den italienska, turkiska och engelska toppkonkurrensen bakom Trabzonspor gick också med i Champions League. Han har en start och en representation.

Och hemligheten är Lukáš Masopust. Jablonec köpte den från Jihlava på vintern, men den 21-årige var på våren snarare en substitut och sporadiskt i Jan Kopices tävling. Trots att han är en mittfältare, men för en vecka sedan i cupens slut var han rätt försvarare.Och på samma sätt passerade Kadeřábek. Han började i ligan som mittfältare, men i Sparta gick han gradvis till sin försvarare.