Softball Coach: Vi var under enormt press, ju mer jag tycker om titeln

Och finalen i mästerskapet – den största i manliga mjukbolls historia – erbjöd ett underbart skådespel. Tolv länder tävlade i Havlíčkův Brod i Vysočina-regionen och Kostelec nad Ohří i Ústí nad Labem-regionen förra veckan, med totalt 53 matcher. Tjeckiens landslag – försvarar den europeiska titeln – tävlade med mjukbollsspelare från Nederländerna i Hippos Arena-finalen . Hemgjorda röd-svarta tröjor in i matchen fenomenalt. Och trots en tillfällig outage och ett litet drama vann de 10: 3 segern över softballspelare i orange tröjor för att vinna EM i rad till nummer fyra.

Matous Kasal, hjälten i final matchen, kom till pressen strax efter matchen.TV-reportern hade inte ens avslutat den första frågan när han hällde en hink med vatten på Kasals lagkamrat. match. Jag gav den här veckan de två första homeruns i mitt liv. Och att det var i en sådan turnering? Det är otroligt. “Enligt honom var fler faktorer avgörande för varför tjeckerna vann igen:” Vi hade en mycket konsekvent attack. Från den första till den sista smeten var det pojkar som kunde detonera signalerna.Pitchers har kastat bort igen…”

Den framgångsrika matchen uppnåddes också av sopmaskinen Tomáš Klein, som gjorde fem poäng i matchen och var en av de viktiga vinnarna. “Jag kan ha varit mycket koncentrerad,” sa han.

Tjeckiska softballspelarna gick igenom turneringen fram till en fredags tvekan – när de succumbed till Nederländerna, som de senare besegrade i finalen – på en suverän väg. “Vi var under enormt tryck, vi förväntades försvara för fjärde gången.Ju mer jag är glad att det var framgångsrikt, “tog tränaren Tomáš Kusý också glädje.

Han svarade också frågan om vad styrket i det tjeckiska laget är, att han vann igen:” Säkert i det Det faktum att vi har den bästa ligan i Europa spelar en roll. “Och han tillade:” Men den största styrkan är att vi är ett lag och vi kan spela bra i attacker, försvar och brunn som vi arbetar på alla sätt.Vi har en bra laganda. ”

Vid tidpunkten för överlämnande av trofén för första tjeckien stod den andra nederländska och tredje danmarken Dušan Šnelly, en av arrangörerna av mästerskapet, framför innergården. “Det lyckades på alla sätt, både vad gäller resultat och organisation,” log han.

Budgeten för hela mästerskapet var över åttahundra tusen kronor, som till stor del omfattas av budgeten för Vysočina-regionen och Havlíčkův Brod.

Det var en idealisk inbjudan till nästa år när baren i Tjeckien kommer att flytta ännu längre.Havlíčkův Brod är värd för VM tillsammans med Prag i juni 2019. “Nittiotalet är redo,” sa Snnelly i Brod. “Vi måste fortfarande finjustera saker som ett mötesrum för en teknisk kommission, vi måste rekonstruera ljudsystemet och så vidare,” sa han.

Tjeckiska softballspelare skulle vilja avsluta femte i tävlingen med världens topp.