Talking Hästar: Best Leopards och Doncaster satsningar plus Vautour chat

Jag har lyckats få mig in ett par Twitter argument sedan King George VI Chase genom att säga att Vautour hör hemma i Gold Cup när Cheltenham Festival kommer runt. Allmänna uppfattningen är verkligen uppdelad i ämnet, i ljuset av att han fick krage nära hem i annandagen loppet.

Racing lever på olika åsikter, så det är allt till det goda, men det finns två saker för som jag har mindre sympati. Den första är den häpnadsväckande säkerhet med vilken människor hävdar att Vautour inte kommer att stanna i Gold Cup.Jag kan förstå varför du kanske har en vy på något sätt men hur kan du i all allvar inte lämna utrymme för tvivel, eftersom vi pratar om en sexårig som blev slagen bara ett huvud i midvinters mästerskapet på Hans första försök på tre miles? Det sätt som vissa människor bär på, skulle du tro att de aldrig hade blivit förvånade över resultatet av en hästkapplöpning.

Det andra jag frossar på är att många människor vill se en sådan Begåvade djur kör i Ryanair snarare än Gold Cup. Jag tycker om Ryanair när det äger rum men låt oss inte låtsas att det är huvudevenemanget.Det är ett bra tillfälle för hästar som inte är tillräckligt bra för att vinna antingen Champion Chase eller Gold Cup, men alla som driver en häst i Ryanair som skulle ha en levande chans i de andra tävlingarna är oerhört obekväm.

Ja, det kommer vara svårt för Vautour att vinna Gold Cup men stora stunder i sport skapas inte genom att göra det som är lätt.

På ett relaterat ämne noterar jag att favoriterna för dagens två Grade Ones på Leopardstown handlas båda på 2-5. Jag är lite förvånad över att se 9-1 om Windsor Park (2.30), som vi inte glömmer, slå Nichols Canyon, dagens favorit på Cheltenham Festival.Dagens kortare resa kommer att sätta mer av en accent på takten men det är inte klart för mig att det gynnar Nichols Canyon.

Den mjukare mark här än på Cheltenham kan vara mer av en faktor i att vända tabellerna, medan en återgång till front kör taktik verkar ha hjälpt Nichols Canyon, som tog mycket anmärkningsvärda hårbotten av Faugheen förra månaden. Windsor Park körs över hindren för första gången sedan mars och kanske detta utflykt är till sin natur ett test i stället för den stora målet för säsongen. Men 9-1 är för stor om sådan stilrena djur i denna lilla område.

Den som fångar mitt öga i Storbritannien är Godsmejudge (3,25) vid Doncaster.Detta nio-årig har tappats 10 lb två dåliga insatser för att starta säsongen och han är nu 16LB under märket som han var tvåa i förra årets Scottish National och trea i Bet365 Gold Cup två veckor senare.

Detta är hans minst skrämmande uppgift eftersom hans oerfarna dagar och han bär en tunga oavgjort för första gången. Noel Fehily, rida honom för första gången har en utmärkt rekord för hästens tränare, David Dennis, som ärvde hästen från Alan King på sommaren. Dennis verkar vara utbildning alla ägarens hoppare dessa dagar.Allt som allt finns det några skäl att förvänta sig en förbättrad visar här och du kan få 12-1.Tipping konkurrens tillbaka på måndag 4 januari

Det blir ingen tippning konkurrens under helgerna men talande hästar fortsätter genom julen så vänligen hålla oss företag och dela alla fantasier du kan ha för racing över jul och nyår.