Tennisspelare Vondroušová regler för juniorer och längtar efter att gå till tronen och bland kvinnor

Vid den tiden styrde Barbora Strycova, nu världens tjugotre, och en fedcuprepresentant det. De båda har något gemensamt: de är mindre och är beroende av en mängd olika spel. Vondroušová, naturligtvis saknar fortfarande kvinnornas topp. Under tiden i WTA ranking på 597:e plats, men redan ivrig att främja bland kvinnor.

“Game är inte mycket av ett språng. Jag behöver bara mycket för att förbättra servicen, men hastigheten är liknande, säger han. På måndagen lyckades hon slutföra den första rundan av Roland Garros. . På samma plats där förra året in kraftigt Grand Slam scen

då han lämnade för Paris med önskan: att spela det åtminstone en cykel! Slutligen, semifinalerna för singlarna och finalen i dubbelarna. “Jag skulle inte ha tänkt på det alls”, sa hon.Hon kom då till semifinalen i Wimbledon och i januari regerade hon med en vän Miriam Kolodziej på Australian Open.

Hon bytte nyligen tränare, istället för Zdeněk Kubík ledd av Dušan Karol och Jiří Hřebec. Den första går runt sina turneringar, den andra tar henne till Stvanica där hon tränar. “Det är bra. Även om jag sitter på en bänk, berättar den om matcher. Vad man ska göra i olika situationer, vad han kände, säger råd från en före detta representant för daviscup.

Hon lärde sig från sin mamma att hon blev junior. Till att börja med sa hon: “Det är oerhört!” Men då insåg hon: I Paris kommer jag att bli den första som lägger på, mycket press kommer att vara på mig. “Förra året förväntade ingen någonting och jag spelade nervöst.Nu förespråkar jag poäng, jag är mer nervös, säger hon.

De växande förväntningarna i grannskapet måste vänja sig om hon vill lyckas bland kvinnor också. De första stegvisa åtgärder som han redan har gjort vann nyligen två kvalificerade rundor vid WTA-turneringen i Prag och besegrade Andrea Hlaváčková, den mer kända landsmannen. “Kvinnorna slåss hela vägen till den sista bollen, varje match är mycket svår. Jag är glad för varje vinst bland de vuxna, säger han.

Hon tycker att vägen från junior till vuxen är lång. Men de tror inte att hon någonsin gillar att komma till ett slut…