The NBA Clashes With Titans: Stephen Curry vs. LeBron James

Skyttemagonen Curry dundrade på bröstet på en tisdagskväll, då han gjorde sitt lag ett unikt stycke: Golden State, bara den tionde i NBA-historien, vände sin serie från 1: 3 till matcher.

“Jag ville njuta av tribunen i tribunen. Folk kände att vi hade chansen att bevisa någonting speciellt, “Curry jublade, vem var nu kungens kung med 36 poäng igen, rusar bakom trippeln.

Efter Warriors rullade ut en ny rekord 73 segrar i 82 matcher, med sin chef skadad i början av slutspelet. Då igen och igen. Ankel, knä, armbåge.

Vad nästa? Kommer han hitta formuläret igen? Kommer det att bli dominerande igen?Svaret är Steve Kerrs tränare: “Om du vill uppleva en sådan tur, få Stephen Curry.” -av genomsnitt 26,7 poäng. Hans lag har de sista fyra segrarna framför honom för att slutföra försvaret – och motståndaren kommer att vara densamma som förra året. “Jag känner mig som en välsignelse”, sa James om sin unika balansräkning.

Han gjorde det till sjätte NBA-finalen i rad, vilket var sista gången på 1960-talet som Boston Celtics-legenderna. “Den ovanstående gav mig några otroliga färdigheter, så jag försöker få ut det mesta av dem.Det innebär att spela den bästa basketen varje natt; Denna sport är mitt liv, säger han. Men den här gången kommer han att få stöd av andra stjärnor. Förra året såskade skadade Kevin Love den sista duellen bara i kostym, Kyrie Irving försökte skynda sig tillbaka för att skada knäet en andra gång i snabb följd. I år är de båda bra.

Vilka blir de två sista överlevande-konflikten? Och vilken roll kommer nyckeltalerna att ha?

Hur man gör andra bättre

exceptionell beröm Mark Jackson, tidigare Golden State coach och nu ESPN analytiker.När han frågades när James kunde hämta det värsta laget i årets Philadelphia 76ers (bara 10 priser i reguljärsäsong) under Eastern Conference Final, sa han: “De kunde spela Clevelands finalen nu.”

Det var en modig metafor, men samtidigt var det en bra idé.LeBrons påverkan på laget är enormt.

Inte bara på grund av statistik (24,6 poäng, 8,6 rebounds, 7 assists), men också på grund av vad han säger: “Jag är glad att hjälpa mina lagkamrater att göra deras Karriär var bäst. “Vad han gör, ingen om det.

” Se själv hur LeBron hanterar vilka kända basketbolls siffror som är ett halvt sekel gammalt är helt galet “, säger Cavaliers Richards partner. Jefferson.

James har vunnit två mästerskap ringar för de sex sista raserna. Curry saldo läser: 1/1. Progressiv duell, det var en demonstration av makt från honom.Och det kan till och med hjälpa de befälhavande mästarna från den svåra situationen de hade att gräva upp.

“Vi lärde oss att ingenting är vanligt. Att du inte kommer att få något, säger Curry. “Jag ser fram emot nästa fyra segrar.”

Kommer de verkligen att komma? Det är inte förvånande att Miami Heat var den sista som triumferade två gånger i rad 2012 och 2013, givetvis drivs av LeBron James. “Men vem frågar det? Historien vet bara vinnarna, “Curry vägrar att överväga att titeln 2015 var relativt” lätt “.

I år ser fram emot att vara ganska orimligt.Låt det bättre råda, det sägs; i det här fallet kommer det bästa att lyckas.