Tjeckernas resebesättning kommer inte att lösa miljoner. Och vad gjorde dem till att svärja till Island

tjecker i den första kvalificerande fönstret behärskar två spel och fyra punkter är den enda obesegrad i totalt fyra-medlemsgrupp. I februari kvalificerande vill lägga till andra viktiga punkter, men konkurrera dem utom Bulgarien och Island kommer att bli en lång resa, som är desperat kort tid.

I själva verket, Bulgarien spelas på fredag ​​kväll och hade två dagar ombord avdelningar coach Ginzburg på andra sidan av kontinenten från Island.

“Från början visste vi att det största problemet är att, vi spelar på fredag ​​och söndag. Bulgariens allmänhet inte en bra flygförbindelser. Vi försökte övertyga FIBA ​​att matcha i Bulgarien flyttade till torsdag. FIBA höll inte och hävdade att alla ska ha samma regler.Lagen som hade två dagar mellan matcher i det första fönstret har nu en dag och vice versa. Det är bra, men ingen av dessa grupper har avslutat resa genom i stort sett hela Europa “arg med landslaget chefen Michal SOB.

februari representation Travel Manager veckor yr.

Det fanns varianter i idéerna, inklusive uppdelningen i tre mindre grupper och överföring till Island via olika europeiska destinationer. Men denna version avvisades först.

“Vi ansåg också privat charter, men vi räknade ut att endast Bulgarien-Island skulle kosta en miljon kronor. Det här är stora kostnader.Dessutom skulle tidsbesparingar inte vara så dramatisk, eftersom flygplanet skulle vara på Island samt efterbehandlare och skulle behöva någonstans att tanka “, förklarar slutligen vann en variant av normala leder.

Problemet var att få hela resan på över 20 personer in i samma kommersiella linjer. “Lyckligtvis har vi börjat ta itu med denna situation inom kort och redan i december köpte vi biljetter till den sista anslutningen från Bulgarien till Island. Problemet är att vi kom till ön på matchdagen vid 01:30 på morgonen. Detta är vår stora komplikation, “avser utmattning spelare som efter en lång resa kommer att ha en chans att korrekt regenerera

projektgruppen och utarbetar som spelare resa stone delvis avlasta.

” Vi försöker göra bästa möjliga service för spelaren under flygningen.Överföring på Heathrow, där vi har bokat ett rum. Det kommer att finnas mat, dryck, en möjlighet att nå ut…Det är tyvärr bara en liten fläck av vad vi kan för att hjälpa dem under resan. . Om alla i en och en halv jag krascha in sängen och rakt sover, så jag tror att vi har dem lyckats göra vårt bästa ”

Just en direkt för sträckan Prag – Sofia – London – Keflavík – Stockholm – Prag Graduate landslag nästan 8500 kilometer.

“Spelarna var alla glada. Doserar dem information med hjälp av en tesked att helt skrämma “, skrattar snyft. Sedan försonlig men tillägger: “Med kapten Paul Pumprla vi löste det från början, men ett annat sätt att nå dit är det inte.Vi har inget annat val än att bekämpa den. ”

Även den tidiga starten av matchen spelas i Reykjavik bestämts vid den 16: e timme, lokal tid, inte tjeckerna inte spela kort,” Ön används på rätt sätt. FIBA regler tillåter hemmalaget att välja matchens start. De visste väl vad som hände eftersom vi hade att göra med FIBA ​​vid de tekniska möten där de var där. Men det är deras heliga lag. ”

Basketballspelare skulle behöva lyckas på sin väg genom sina motståndares lekplatser. De skulle i slutändan säkerställa framstegen till andra etappen av kvalifikationen, och de skulle redan kunna samla viktiga punkter.