Trable of the Golden Ester. Tårar före tävlingen hjälper säkert henne, sa tränaren

Strax före lördagens super-G Ledecká gråter efter en misslyckad testkörning, då i backen i Čongsonu nästan föll. “Jag kan inte åka skidor och min rygg gör ont” tårögd berätta hela tiden under turnén rutten. “Helt kollapsar”, sade han Thomas Bank tillfälligt förvandlats till en psykolog och lugnade henne.

Innan parallell storslalom den här gången var det en kris på fredag.

“Denna samma skick som före super-G”, jämfört banken.Ledecká faktiskt misslyckades i spårbildning – också eftersom arrangörerna på sluttningen av kuvertet med aktivitets groomers och få rozryli kulle. “Av de fyra körningarna Ester två aldrig nådde henne och de andra två inte gå bra”, beskrev han en viktig träning Bank

Även i hennes sinne kröp moln av tvivel.: Vad händer om lika sjuk gå bra i loppet

< p> “Hon var inte bra, så igen kom till tårar”, säger Bank. “Men hon sov av den. Jag börjar oroa mig för att bli en ritual. Att han kommer att gråta före varje ras. Men tårarna hjälper henne. Man måste tvivla, som inte uppfyllde ”

Hon Ledecká efter loppet tillbaka till fredagens incident endast med ett leende:”. Det kommer fortfarande att falla. Jag försöker lära dem så mycket som möjligt.På något sätt räkna ut var problemet var, det gjorde jag inte göra det nästa gång. ”

Men attackerna mot hennes psyke som de haft att göra, det fanns mer. En annan inträffade strax före loppet.

Hennes startnummer har gått vilse!

“Det kan bero på att en annan påse än i den, som vi tog till kullen”, säger sjukgymnasten Jakub Marek.

Ledecká körde uppför backen nådde in i hans ryggsäck och drog ut ett nummer, men “Det är inte min tävling,” sa hon. Istället hade hon bara ett antal utbildningsresor. “Det grundades lite panik”, säger hon medgav i efterhand.

Hennes mamma Susan med sjukgymnast Mark återvände snabbt till hotellet där bott innan tävlingen, där för att hitta rätt nummer.Vilket var inte så. “Jag har haft väldigt mycket och de är alla röda”, säger Ledecká. Men de gjorde det.

Vem var att skylla, att rätt antal missade första gången? Vem vet…

“Jag tror att ett troll” skämtade Mark. “Men som de säger, olycklig start, lyckligt slut.”

där han hade rätt. Från och med dess fungerade allt som en tråd. “Strax före starten var Ester helt lugn,” sa Tomas Bank. Även om han hade ursprungligen lördag att leda laget alpina skidåkare i loppet lag, men Susan Ledecká, mamma Ester, också sökt till snowboard ras till sin dotter.

“Hon bad mig att skjuta en video när jag kvalificerade mig.Jag antar att jag är en kidnappare i spelet, där videon måste dras ut ur kortet och avklippas väldigt snabbt, eftersom killarna sedan gräver länge. Jag vet finty hur man gör det. ”

Med hjälp av Bankas videoklipp har de valt pensionärerna. Och Ledecká gick till det andra guldet.

“Hon försäkrade henne inte om att hon hade en guldmedalje”, försäkrade banken. “Sådana mästare som Ester kommer inte att vara nöjda med någonting. När hon var tillbaka i porten tyckte hon inte att hon hade gjort någonting så. “Uppdraget fullföljdes segerrikt.Och banken var definitivt lättad. “Det viktigaste som vi som ett produktionsteam nepodělali ingenting.”

Alla följande känslor Ester Ledecká har varit just euforisk.