Tydlighet måste börja hemma om England är att vinna Rugby World Cup

Om någon förstår för- och nackdelar med hemmafördel är det All Blacks. För fyra år sedan de lyfte Webb Ellis Cup trots vetskap en hel nation skulle aldrig förlåta dem om de föll kort. Brasiliens fotbollsspelare, i en liknande situation förra året klarat snarare sämre.Att spela hemma bara tar dig hittills, eftersom England snart kommer att upptäcka. ”Detta VM har flera potentiella vinnare vilket innebär att kvaliteten på deras mental förberedelse skulle kunna göra stor skillnad”, säger Jeremy Snape, tidigare England cricket vände prestanda coach.

Enligt psykologen Paul Boross, en annan ledande motivationsexpert vars arbete är ett vanligt inslag i Sky School of Hard Knocks är det första jobbet för att tysta den negativa ”self talk” som kommer yta innan stora matcher. Välbekanta omgivning materia långt mindre än stilrena sinnen. ”Det kan vara något i stil med:” All min familj är i mängden,”, säger Boross, även känd som Pitch doktorn. ”Vissa spelare kan smälta under det.Vad de behöver göra är att lugna ner sig.

”Det finns ett talesätt i psykologi som vad du säger till dig själv blir din verklighet. Sinnet kan inte säga skillnaden mellan något som är verkligt och något som livfullt är tänkt.”

I Boross anser att ta bort lurar rädslan för misslyckande är nyckeln till allt. Medan hålla sig till en uppsättning rutin hjälper – ”Det är lika gammal som Pavlov” – positivt tänkande är lika viktig. ”Psykologiskt människor tenderar att koncentrera sig på saker som:’Vad gick fel? Rätt, vi ska försöka reda ut det.’Jag skulle vända den på huvudet helt och koncentrera sig på vad som gick rätt när det gick riktigt bra. Vad tillstånd var de i?När gjorde de sista känna vad vi kallar ’flödestillstånd’? Vad som egentligen händer?”

”Vad du vill bygga är människor som kan utföra under några omständigheter. Vissa människor kommer att finna det svårare än andra. De kommer att tänka: ’Herregud, alla i landet kommer att titta på mig. Det kommer att vara på den första sidan av alla tidningar.Det kommer att vara No1 historien.’ När du är i, säg, Australien du avstånd från det.”

föreslår

Snape, som har arbetat med Sydafrikas cricket bland annat att bygga”en tour mentalitet i Storbritannien”kommer att vara till hjälp, förutom att behandla extra uppmärksamhet som en möjlighet. ”I stället för att oroa vad folk förväntar sig av dig, tänk vad spelar bra och modigt skulle göra för dem.Tänk ’Vi kan inspirera en nation’ snarare än att känna publiken som en börda.”

Coacher kommer också att ha en viktig roll, inte minst när det gäller att undergräva sina egna egon. ”Coacher som gör detaljerna strax före en match är dömda att misslyckas”, säger Boross. ”Med de bästa tränare sista laget prat är bara ett meddelande. Medvetandet kan hålla mellan fem och nio bitar av information vid en viss tidpunkt. Det undermedvetna kan hålla miljoner. Det innebär att du inte kan ge dem alltför många saker att tänka på innan de går ut.

”Vad de i slutändan söker är medvetslös kompetens.Ingen av de största spelarna i världen medvetet tänker: ’Jag måste UNDVIKANDE till just nu.’ Alla de stora gör det på en djupt medvetslös nivå. Om du lugna ner dig att du kommer att öka dina chanser att uppleva dessa vackra perfekta ögonblicken.”

I detta avseende räknar Boross Nya Zeeland har ett försprång via deras pre-match haka. Han tror att det som händer omedelbart före ett spel – under anthems i de sista ögonblicken innan kick-off – kan göra en ”enorm skillnad” på ett sätt som få människor att förstå

”Alla pratar om haka. vara ett krig sång och vara där för att skrämma oppositionen.Egentligen vad det gör är att binda dem psykiskt och fysiskt i en tät enhet. Jag har haft hela idrottslag, innan de går ut, bara andas i samma takt. Det får dem att känna ansluten och bygger rapport.”

Betyder det att de Kiwis drar snabbt en? ”Jag tror inte att arbeta själv upp i gott skick är någon form av orättvisa fördelar. Mer lura alla andra för att inte göra något liknande.Du behöver inte göra en haka men du kan göra något som skapar samma känsla.”Snape stryker också behovet av motståndare’för att se det som en ceremoniell show snarare än en psykologisk fördel’.

efter att ha arbetat regelbundet med inspirerande Scott Quinnell på School of Hard Knocks – också en välgörenhetsorganisation som stöder social integration genom idrott – Boross har några ytterligare råd för Warren Gatland före Wales poolspel med England. ”Om jag var Warren Gatland jag skulle vara på telefonen för att Scott. Om du har varit i rummet under en av hans lag-samtal är det utomordentligt rörelse.Jag har hittat mig själv att tänka: ‘Var är mina stövlar, jag ska gå ut med dem?’ Varför skulle du inte använda någon med den passion för att avveckla dem”

Så skulle han bet huset på England bara för att de är hemma? “Nej. Det kommer att komma ner till hur väl de lyckas trycket av att vara hemma i motsats till fördel det ger. Indikatorerna är inte så bra. Den enda indikatorn du kan ge nyligen är OS 2012 när det fungerade, men jag tror inte att det är en självklarhet.

”Om de har lyckats psykologi på rätt sätt kan det vara en extraordinär fördel, men jag skulle koncentrera mer på att få in dem i en trevlig slutet tillstånd visualisering och se till att de är vana att vara i den malström.Det handlar om vad vi kallar ’upphetsning kontroll’. Vissa personer får över väckt, då får överstimulerade och kan inte klara.”

I slutändan, fullständig tillit och tro på ditt team-mates är grundläggande också. ”Englands seger 2003 laget var så väl förberedda psykiskt. Alla av dem var i ett tillstånd av ’Jag tänker inte låta mina kollegor ner.’ Psykologiskt som hjälper eftersom din uppmärksamhet vänds utåt i stället för inåt. Tron är allt. Som Henry Ford sa en gång: “Om du tror att du kan eller du tror att du kan inte – du har rätt.” Strunta i rugby, låt psyk börjar

.