Tyson Fury skjuter upp Wladimir Klitschko rematch på grund av skada

Tyson Fury har dragit ut ur sin rematch med Wladimir Klitschko nästa månad efter att ha sprainerat en fotled i träning, men världens tungviktskampanj insisterar att kampen fortfarande kommer att ske i Manchester senare i år.

Fury hade varit på grund av att försvara sin första WBA Super, WBO och IBO världens tunga titlar mot Klitschko den 9 juli innan han skadade sin vänstra fotled under träning förra veckan. “Omkring 10 dagar sedan gick jag upp i Lake District och jag gick över på min fotled och sprained det,” sa han. “Jag har varit på sjukhuset och haft röntgenbilder och MR-skanningar och allt det. De säger att det inte är trasigt men det är dåligt sprained och att hålla av det i sex eller sju veckor.

“Jag försökte träna på den och hade en andra åsikt en vecka senare och jag har haft samma råd.Så kampen kommer att skjutas upp – jag är ledsen för alla mina fans att släppa dig ner, men skador uppstår och kampen kommer att vara igång så snart som möjligt. Så snart min fotled blir bättre kommer vi att omlägga. “Wladimir Klitschko märker Tyson Fury en” imbecile som låter som Hitler “Läs mer

Hans farbror och tränare Peter svarade på förslag. Fury hade faked skadan av postar en bild av en mycket blåst och svälld vänster fotled på sociala medier.Fury’s promotor, Mick Hennessy, insisterade på att han skulle se om att omplanera kampen så snart som möjligt. “Det är väldigt olyckligt i det här avgörande skedet av Tysons förberedelser att denna skada har inträffat med bara några veckor att gå,” sa han. “Det var inget sätt att Tyson kunde gå in i kampen mot Wladimir mindre än 100% passform.” Det är viktigt nu att Tyson får rätt medicinsk professionell behandling för skadan och då kan vi se till att meddela det nya datum.Vi kommer att lägga alla ansträngningar för att se till att Tyson återhämtar sig helt och sedan få rematchen igen.

“Jag känner för fansen som har köpt biljetter och för BoxNation-tittarna som såg fram emot den här sommaren , men vi kommer att lägga alla våra ansträngningar för att se till att Tyson återhämtar sig helt och sedan få rematchen igen. “Klitschko sa att han var” helt besviken “med avbokningen. “Men en sak är också tydlig: då kommer jag få bältet några veckor senare.” Fury tog titlarna från ukrainska i november i november med ett enhälligt poängbeslut.

Illviljan mellan de två män återupptog på fredagen när Fury reagerade kraftigt på jibes från sin motståndare att han var som Hitler. “Wladimir har uppenbarligen ingen utbildning i frågan och han inser inte att Hitler dödade hundratusentals zigenare, “Sade raseri.” Många av mina förfäder dödades och brutalt massmordas av Hitler och för dig att kalla mig det som är mycket dåligt.Låt oss inte glömma att ditt folk, ukrainarna, var vakterna i dödlägret när mitt folk slaktades. “