USA suspenderar sökning efter Sportingbet kinesisk seglare som förlorats i mellersta Stilla havet

Facebook Twitter Pinterest

En amerikansk marinhelikopter besättning och ett kustbevakning Hercules-flygplan som flyger över fartyget kunde inte kontakta Guo.

År 2013 blev Guo 51 den första kinesiska sjömannen till slutföra en non-stop solo circumnavigation av världen. Han började från San Francisco den 18 oktober i ett försök att sätta en rekordkorsning av Stilla havet, men hans lag förlorade kontakten med honom på Sportingbet tisdag eftermiddag.De varnade för amerikanska myndigheter, och räddningstjänstemän från USS Makin ön nådde Qingdao Kina på torsdag. Kanske sjömänskortet

Båtbesättningen bekräftade att Chuan inte var på fartyget, även om hans flytväst förblir ombord, “kusten Guard sa.

De sänkte segelbåten och lämnade Qingdao China – ursprungligen byggd som Idec 2 för den franska yachtsman Francis Joyon – till sjöss, och tillade att hans racingteam arrangerade att rädda fartyget. Facebook Twitter Pinterest En amerikansk kustbevakning bild av Guo Chuans tomma trimaran.Foto: AP

På ett verifierat Weibo Social Media-konto sa teamet att Guos Sportingbet personliga föremål hade blivit återställda.

I en seglingbokningsbokning den 20 oktober skrev han sitt lag att lyssna på en inspelning av hans två sönes skratt på sin dator var “världens vackraste sång, sången som gör mig mest tillfreds”.

Guo hade tidigare sagt att hans största rädsla var att falla i vatten, sade Kinas officiella Xinhua-nyhetsbyrå och sa att han sade: “Jag är rädd för att vara avskild från fartyget när jag seglar solo.” Guos lag sa att de hade observerat sin Sportingbet hastighet saktar på tisdag och försökte kontakta honom, men han svarade inte heller satellitsamtal eller internetkommunikation.