Warriors stjärna Steph Curry “tvivelaktigt” för match två mot Houston

Krigarna gjorde en imponerande början på deras eftersäsongsträvan efter ett andra rakt NBA-mästerskap, men Steph Curry är “tvivelaktigt” för måndagskvällens match mot Rockets, enligt coach Steve Kerr.

Curry gjorde 24 poäng och bländades från lång räckvidd när Golden State slog Houston 104-78 på lördag men rullade sin fotled strax före halvtid och Kerr sa att Curry är tvivel på match två. Golden State Record Breakers: 10 definierande ögonblick av Warriors säsong Läs mer

Så långt som måndag säger jag att Steph är tvivelaktigt, säger Kerr. “Vi ser hur han svarar de närmaste dagarna och går därifrån.”

Curry tweaked fotleden efter att ha missat ett skott med 2:12 kvar i andra kvartalet och lämnade spelet för behandling .Han återvände till domstolen efter halvtid men gick sedan tillbaka till omklädningsrummet för att få ankeln åter tejpade.

Han kom tillbaka under det tredje kvartalet endast bytas ut av Kerr, men Curry spelas ner fruktar att han skulle saknas på måndag.

”Just nu ser inte ett scenario där jag ska vara ute” Curry sade i postgame podium.

”Självklart, om det inte är rätt och jag är i riskzonen för ytterligare skada eller whatnot, det är det enda som vi behöver oroa sig”, sade han. “Sårtolerans och allt det där, jag vet vad jag kan hantera på domstolen. Men du vill inte ha något mer allvarligt att hända, favoriserar en fotled eller vad inte.Så det är vad vi kommer att uppmärksamma de närmaste två dagarna. “Draymond Green lagde 12 poäng och 10 returer eftersom de främsta fröerna fortsatte sin drivkraft från att ställa in NBA: s heltidsspel i en Testy playoff opener.

“Jag tyckte inte om hur [Curry] rörde sig när han gick tillbaka i tredje kvartalet”, sa Kerr. “Han ville stanna kvar, men han gick inte bra, så vi skulle inte spela honom, oavsett vad som hände.” Curry lobbied Golden State assistants för att vädja till Kerr, men hans Fallet föll på döva öron. “Vi alla svängde och missade,” sa Curry.

Curry fann sig i några fysiska utbyten. Mestadels strök Curry med Patrick Beverley efter att Rockets-punktskyddet hade begåtts en inåtgående fula och blev trassad på Currys arm.

“Den ställer in tonen.Vi ville inte komma hit och börja slåss, förstås inte, säger Beverley. “Det är inte vad vi försöker göra. Vi försöker gå ut och spela basket. Vi stöter inte på någon, och vi försöker vinna en basketbollserie. “

Curry tryckte tillbaka när han frågade om Beverley är en” smutsig spelare “.

Nah, han är en aggressiv spelare, sa Curry. “Han spelar hårt. Han försöker komma under din hud med vissa saker som han gör, men det är typ av hans MO. Jag skulle inte kalla det smutsigt alls. “